1515

L’Oréal har fått bud på The Body Shop

Franska kosmetikajätten L’Oréal har fått ett bud på sin problemtyngda enhet The Body Shop. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det är Natura Cosméticos som lagt ett bud som ger ett företagsvärde på The Body Shop på 1 miljard euro, motsvarande nästan 9,8 miljarder kronor. De två parterna ingår nu exklusiva diskussioner för att kunna slutföra affären.

"Det är den bästa nya ägaren vi kan tänka oss för att ta vara på varumärkets DNA inom naturlighet och etik", skriver L’Oréals styrelseordförande och vd bland annat i en kommentar.

Den föreslagna transaktionen ska nu läggas fram för facket till de anställda. En affär måste också godkännas av konkurrensreglerande myndigheter, särskilt i Brasilien och USA. Den föreslagna transaktionen väntas kunna genomföras i år, enligt utskicket.

L’Oréal förvärvade den brittiska kedjan, som även finns i Sverige, för strax över ett decennium sedan och betalade då drygt 650 miljoner pund, motsvarande 7,2 miljarder kronor. The Body Shop driver över 3 000 butiker fördelat på 66 länder.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?