1515
Annons

Lordstown Motors stiger i förhandeln efter slutförd Foxconn-affär

Lordstown Motors har sålt sin fabrik i Ohio till taiwanesiska Foxconn för 230 miljoner dollar, en affär som tidigare aviserats men blivit något försenad. Fabriken kommer nu bli ett joint venture mellan bolagen. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Det nya joint venture-företaget kommer heta MIH EV Design LLC och kommer ägas till 55 procent av Foxconn och 45 procent av Lordstown. Foxconn kommer investera 100 miljoner dollar i företaget samt ge Lordstown ett lån på 45 miljoner dollar för att bygga en ny serie av elektriska pick-ups. 

Lordstown kommer även få en återbetalning för drifts- och expansionskostnader för 27 miljoner dollar. 

Lordstown har sedan de köpte fabriken 2019 investerat 240 miljoner kronor för att få fabriken redo att producera elektriska pick-up. 

I förhandeln inför öppningen på Wall Street stiger Lordstown 17,2 procent och handlas till 1,7 dollar.


Indraget körkort hotar efter fyllekörning på elsparkcykel

Från och med den 15 juni kan den som kör elsparkcykel berusad förlora körkortet, skriver norska NRK.

Foto:Magnus Andersson/TT

I sommar blir det strängare regler för de som använder elsparkcyklar i Norge, i synnerhet för de som planerar att ta den hem från krogen. Det införs nämligen en gräns på 0,2 promille. Men för att förlora körkortet – om du nu har något – så krävs det en högre promillehalt än om du hade kört bil. 

Bland de nya reglerna märks också en åldersgräns på 12 år samt ett hjälmtvång för alla under 15 år. Däremot blev det inte något förbud mot körning på trottoaren som många önskat. 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?