START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Loppisfynden du kan sälja dyrt på Tradera

Glas, prydnadsfigurer och vaser från 1970-talet. Det är prylar du ska lägga vantarna på när loppisarna nu avlöser varandra i Sommarsverige. I alla fall om du vill sälja de vidare på Tradera.

”Men det gäller att ha koll på vilka formgivare man ska leta efter”, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Föregående
1 av 9
Nästa

Loppisarna går nu in i sin högkonjunktur runt om i Sverige. Är du ute efter att fynda är det bara att ta en titt på vad prylarna går för på Tradera. Just nu är det influenser från 70-talet som sköljer över oss, menar Sofia Hagelin. Storblommiga tyger, brun keramik och ljusstakar i glas är extra hett stoff på köp- och säljsajten. 

Bland annat har väggbonader från 70-talet ökat med 45 procent i pris jämfört med i fjol.

”För inte allt för länge sedan såldes en väggbonad signerad Stig Lindberg för 5.756 kronor”, säger Traderas Sofia Hagelin i ett pressmeddelande.

Keramikföremål som glaserade vaser, prydnadsfigurer och skålar har ökat med 22 procent. Men det gäller att hålla koll på formgivarna om du ska håva in de största slantarna. Designers som Lisa Larson och Stig Lindberg står bakom flera av de föremål som gått bäst.

”Tidigare i vår såldes en klotdam, signerad Lisa Larsson för 47.900 kronor”, säger Sofia Hagelin.

Grogglas och dricksglas från Iittalas Ultima Thule-serie från 1968, designad av Tapio Wirkkala, är andra eftertraktade ting precis som Timo Sarpanevas ljusstakar Festivo, vanliga i det typiska 70-talshemmet. Stakarna med sju ringar går för drygt 2.000 kronor på Tradera.

Tips på saker du ska hålla ögonen på nu som kan bli värda en hel del om några år är linne- och bomullslakan, enligt  Sofia Hagelin.

”Även allmogeföremål samt möbler och silver från 1800-talets andra hälft går ofta att hitta till en billig peng", säger hon.

Föregående
1 av 9
Nästa
Föregående
1 av 9
Nästa
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer