ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 14 DEC Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS BEVAKNINGAR

Loomis vd: Fortsätter ta marknadsandelar i USA

Loomis räknar fortsatt med en fortsatt stark försäljningsutveckling i USA och det finns inga tecken på att konkurrenterna lyckats hejda bolagets framfart. Det säger Loomis vd Patrik Andersson i Börsmorgon på onsdagen.

”Vi har inte märkt det om jag ska vara riktigt ärlig. Vi fortsätter ta marknadsandelar, vi fortsätter ta kontrakt”, säger han.

”Det som de stora konkurrenterna gjort är mer att fokusera på intern effektivitet. Vi ser inte dem så aggressiva på marknaden i USA.”

Det svenska kontanthanteringsbolaget uppdaterade sina finansiella mål i september och uppgav då att man eftersträvar en organisk tillväxt på 5-10 procent i USA.

”Vi ser väldig väldigt positivt på den marknaden framöver”, säger Patrik Andersson.

Totalt sett för koncernen räknar bolaget med en organisk tillväxt på 3-4 procent framöver, vilket är något bättre än den väntade marknadstillväxten. Det kan tyckas paradoxalt med en så stark tillväxt i en tid då allt fler betalningar sker elektroniskt. Den synen baseras dock i alltför hög utsträckning på lokala förhållanden, enligt Patrik Andersson.

”Vi ser inte det så. Det finns många faktorer som visar att Sverige är annorlunda”, säger han.

Han refererar till en färsk ECB-rapport som visar att 2016 gjordes 80 procent av alla köp i Europa under 30 euro med kontanter, och situationen uppges vara liknande i övriga världen.

”Folk tycker om kontanter”, säger han.

Bolaget siktar på att nå en omsättning på 24 miljarder 2021, vilket skulle vara ett rejält lyft från målet 17 miljarder 2017. Vid sidan av organisk tillväxt ska även förvärv lyfta intäkterna.

”Det har vi kanske inte varit så lyckosamma med tidigare men vi har en väldigt bra pipeline och vi tror att vi kan lyckas med det också.”

Fokus ligger framförallt på att köpa bolag i Europa och på den amerikanska kontinenten. Bolaget räknar med att betala 7-10 gånger rörelsevinsten (Ebitda) vid förvärv.