ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Lööf och Sjöstedt har olika bilder av nya regeringens politik

Centerpartiet och Vänsterpartiet valde båda att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Men de ger helt olika bild av den politik som Socialdemokraterna kommer att lägga fram. 

Centerpartiet beskriver sig som ett oppositionsparti, trots att partiet valde att släppa fram Stefan Löfven. 

”Redan 2014 tryckte hela den samlade alliansen gult för Stefan Löfven och gick i opposition. I dag landar vi också i att trycka gult och släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Men vi gör också en budgetsamverkan för att bryta den vänstersväng som har varit skadlig för Sverige och genomföra liberal politik för företagen, integrationen och landsbygden”, säger Annie Lööf. 

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt hotar med misstroende om regeringen går vidare med reformer av hyresregleringen och arbetssätten. Hedrar Stefan Löfven överenskommelsen om han lyssnar på Jonas Sjöstedt? 

”Definitivt inte. Överenskommelsen ska genomföras i sin helhet och Centerpartiet kommer att vara en liberal nagel i ögat på Socialdemokraterna. Att Vänsterpartiet skramlar den här veckan är för att Jonas Sjöstedt vill rädda ansiktet inför sina egna medlemmar.”

Vem är det som är lurad, är det Jonas Sjöstedt eller är det du?
”De fyra partierna, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet, har ett tillräckligt stöd i riksdagen för att få igenom sin budget men också de lagförslag vi läger på bordet. Vi behöver inte Vänsterpartiets stöd i detta.”

På Jonas Sjöstedt låter det annorlunda om de två reformlöftena som han lovat att försöka stoppa.  

”De får vara kvar pappret men de kommer inte att genomföras i verkligheten. Hon får nöja sig med det.”

Hon är lurad då?
”Hon har inte majoritet, Annie Lööf.”

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies