ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Valet 2018

Lööf: Centern röstar nej till Kristersson

Centerpartiet kommer att rösta nej till Ulf Kristersson (M) som statsminister, säger partiledaren Annie Lööf.

Talmannen föreslog på måndagen moderatledaren Ulf Kristersson som statsministerkandidat. På onsdag blir det omröstning i riksdagen och skarpt läge i försöken att få en ny regering på plats.

Redan på måndagen gav allianskollegorna Liberalerna besked om att partiet kommer att rösta nej i statsministeromröstningen och nu ger också Centerpartiets ledare Annie Lööf samma besked.

”Ja, Centern kommer att rösta nej och det är för att inte ge Sverigedemokraterna inflytande”, säger Lööf.

Kristersson vill helst bilda en regering med hela Alliansen, men bara Kristdemokraterna har tackat ja. Centern och Liberalerna vill inte sitta i en regering som blir beroende av Sverigedemokraterna för att få igenom sin politik.

Enligt Lööf finns det fortfarande möjligheter till samarbete mellan de partier som ligger mellan Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

”Vi måste seriöst börja prata med varandra. Vi är sex partiledare däremellan och vi har inte ens börjat prata sakfrågor än. Vi har inte uttömt möjligheterna till samarbete över blockgränsen”, säger Annie Lööf.

Kristersson blir därför sannolikt den förste statsministerkandidat i modern tid som inte godkänns av riksdagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer