Annons

Londons transportmyndighet drar ned stort

Londons transportmyndighet, TfL, kommer att dra ned med upp emot 1 400 anställda som en del ett besparingsprogram. Det uppgav fackförbundet RMT efter hållna samtal under tisdagen, rapporterar Sky News.

Nedskärningarna ingår i de 5,5 miljarder pund, motsvarande 61 miljarder kronor, som TfL vill ha kapat fram tills 2021. Påverkade blir ingenjörer på TfL och vissa tjänster inom Londons tunnelbana.

RMT har varit kritiska till draget då det kommer bara dagar efter 30-årsminnet av branden vid tunnelbanestationen King’s Cross. 31 personer omkom och ett drygt 60-tal skadades i samband med det.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?