Annons

London i topp bland Europas börser

Europabörser steg på fredagen, med samlingsindexet Stoxx Europe 600 upp 0,1 procent.

 

 

Under dagen kom också preliminära inköpschefsindex för euroområdet. Kombinerat PMI steg till 56,7 i september från 55,7 i augusti, att jämföra med förväntningar om 55,6.

Tyska DAX backade 0,1 procent och franska CAC 40 var upp 0,3 procent.

Brittiska FTSE 100 var upp 0,6 procent. Bland annat till följd av ett svagare pund i samband med att premiärminister Theresa May höll ett tal om brexit i Florens.

Smiths backade mest i Stoxx Europe 600, ned 6 procent efter att årsrapporten inte levt upp till förväntningarna.

Tekniklösningsbolaget AMS backade 3,8 procent, tillsammans med flera underleverantörer till Apple efter rapporter om att förhandsbeställningarna för senaste Iphone varit lägre än för de senaste modellerna.

Aktier i franska infrastrukturbolaget Alstom steg 4,6 procent efter att den franska regeringen signalerat stöd för djupare band mellan franska och tyska företag. Beskedet tolkas som stöd för ett samgående mellan Alcom och Siemens tågverksamhet. Alstom bekräftade också att samtal pågår med Siemens.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?