1515

Lokala liberaler vill peta Björklund

Det är inte bara inom Moderaterna som röster höjs för att byta ut partitoppen. Liberalerna i Uppsala och Jönköping tycker att partiledaren Jan Björklund, som suttit sedan 2007, har gjort sitt.

"Vi tror att med Birgitta Ohlsson får man en förnyelse i partiet, vi tror att hon når de yngre väljarna lite mer", säger Malin Sjöberg-Högrell, länsordförande i Uppsala, till Ekot.

Även Liberalerna i Järfälla har nominerat Birgitta Ohlsson till ny partiordförande. Enligt SvD förordar även Liberalerna i Örebro Ohlsson.

"Vi tror att Birgitta Ohlsson är bäst lämpad att leda partiet i detta nästa naturliga steg av förnyelse av partiet för att öka väljarstödet", säger Anders Bengtsson, ordförande för L i Järfälla, enligt ett pressmeddelande.

Uppsalaliberalerna vill även byta ut de båda vice ordförandena vid partiets landsmöte i november och har nominerat Cecilia Wikström som förste vice partiledare och Christer Nylander till andre vice ordförande.

Även från Jönköping höjs nu röster om att byta ut Björklund.

"Han har ju suttit ett tag nu och jag tror inte man ska sitta för länge på en sådan post. Sedan jobbar vi med ett förnyelsearbete i partiet på många håll och ska man fullfölja det arbetet så ska man även byta ut de företrädare som representerar partiet utåt", säger Albert Söderlind, ordförande för Liberalerna i Jönköpings kommun, till Sveriges Radio Jönköping.

Albert Söderlind har också klart med vem som han vill se som ersättare:

"Då tycker vi Birgitta Olsson skulle vara utmärkt på denna position", säger han till SR Jönköping.

Så sent som i höstas var det turbulens kring Liberalernas partiledning. Då varvades krav på att partiledningen skulle ställa sina platser till förfogande med krav på att Birgitta Ohlsson skulle avgå. Riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson hade då tagit avstånd från Björklund i flera frågor, bland annat om att bjuda in SD till politiska samtal om förslaget att stoppa religiösa friskolor.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?