1515
Annons

Lohilo Foods operativa chef blir vd

Lohilo Foods meddelar att Tyrone Andersson blir ny vd för bolaget från och med 1 februari. Han efterträder Richard Hertvig som är grundare och varit vd sedan bolaget startades 2008. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tyrone Andersson har varit vice vd och operativ chef på Lohilo Foods sedan juni 2020.

Richard Hertvig kommer att verka från styrelsen och kommer att ha ett uppdrag att stödja vd i en rad utvecklingsfrågor, heter det.

Larm: Torsken hotad efter gasutsläppen

Torskens välmående hotas – efter att de ryska gasledningarna Nord Stream 1 och 2 konstaterats ha sprungit läck i Östersjön.

Den redan hotade fisken parar sig i djupet utanför Bornholm. Nu hotas ekosystemet och torskbeståndet riskerar sjunka, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

”Just torsken är skör som population och den här stressen känns inte bra”, säger Josefine Larsson på Marint Centrum i Simrishamn till SVT.

Det är i nuläget svårt att veta exakt hur torsken drabbas efter läckorna. Även andra organismer kan fara illa efter utsläppen, även de på havsbotten som fungerar som föda för fisken.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera