1515
Annons

Logistea köper logistikfastighet i Kalmar

Logistea har förvärvat och tillträtt en logistikfastighet i Kalmar till ett fastighetsvärde om 17,3 miljoner kronor, med en tillkommande investering om 20 miljoner kronor avseende tillbyggnation.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fastigheten uppgår till cirka 21.000 kvadratmeter markyta och består av 2.630 kvadratmeter befintlig uthyrningsbar lokalyta samt avtalad tillbyggnad om cirka 1.800 kvadratmeter ytterligare lokalyta. Planerad tillbyggnation påbörjas i närtid och bedöms slutföras under 2022, varefter årlig hyresintäkt estimeras till 2,6 miljoner kronor och driftnetto 2,4 miljoner.


Gratis med elbussen för äldre i Katrineholm

Efter åren med pandemirestriktioner satsar Katrineholms kommun återigen på ett års avgiftsfria bussresor för personer över 65 år samt under sommaren för ungdomar, för att öka kollektivresandet.

Foto:Mostphotos

För 65-plussarna erbjuds gratis resor med Sörmlandstrafikens numera helt eldrivna bussar under vardagar kl 9-14 samt på helger och röda dagar. Syftet är att bidra till de globala hållbarhetsmålen ”minskad ojämlikhet”, ”hållbara städer” och ”bekämpa klimatförändringarna”. Och enligt kommunstyrelsens ordförande Johan Söderberg (S) är det en bra affär att erbjuda gratis kollektivtrafik till 65-plussarna.

”Vi har kunnat se sedan tidigare att vi får en uppsida, resandet ökar även övriga tider i den här gruppen. De har möjlighet att ladda på reskassa på sina kort och då åker de mer även övriga tider, så kostnaden är lägre i den här gruppen än den skulle vara på totalen”, säger han till Aktuell Hållbarhet.

Satsningen på de äldre motiveras bland annat av att de har svårare att ta sig fram i egen bil eller längre sträckor på egna ben eller cykel. Tanken är att minska skjutsandet med bil som annars görs av släkt och vänner.

Hur har kollektivresandet påverkats av pandemin?
”Det var en väldigt tydligt effekt i form av minskat resande med kollektivtrafik under pandemin, men det verkar som att det har kommit i gång ganska bra nu. Vi har sett en vändning uppåt. Mer långsiktiga effekter av pandemin är att jag förväntar mig att vi ser ett något minskat resande med tåg eftersom många arbetsgivare erbjuder sina anställda att jobba hemifrån någon eller några dagar i veckan mer än de gjorde innan pandemin”, säger han.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?