1515
Annons

Löfvens motattack: ”Enorma konsekvenser för Sveriges löntagare”

Statsminister Stefan Löfven (S) ger inga besked om hur han kommer att hantera misstroendehotet eller de motstridiga kraven i las-frågan. Istället varnar han Vänsterpartiet för konsekvenserna av ett regeringsskifte. 

Foto:ERIK SIMANDER

KD-ledaren Ebba Busch kallade på fredagen V-inviten om misstroendevotum häromdagen för ”den enda realistiska chansen som kommer att dyka upp under den här mandatperioden, att fälla den nu sittande regeringen” och gav beskedet att det är en chans hon tänker ta.

De upprepade beskeden från Vänsterpartiet och Kristdemokraterna innebär att hotet om en misstroendeomröstning mot Stefan Löfven har krupit närmare. 

Frågan blir lite lättare av att den även splittrar januaripartierna, med skarpa ultimativa krav från Centern och Liberalerna. 

Stefan Löfven avböjer intervju på fredagen. 

”Fackföreningsrörelsen har lämnat dörren öppen för fortsatta förhandlingar. Den dörren vill Jonas Sjöstedt stänga, låsa och ge nyckeln till Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson”, säger han i ett skriftligt uttalande. 

”Det skulle få enorma konsekvenser för Sveriges löntagare”, fortsätter Stefan Löfven. 

Di söker Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?