Hoppa till innehållet

Annons

Löfvens 100-klubb gav jobb till 400 nyanlända

På ett knappt år har bara två arbetsgivare anslutit sig till statsminister Stefan Löfvens 100-klubb.

Men för 400 nyanlända har den varit en lyckträff.

Stefan Löfven.
Stefan Löfven.Bild:Maja Suslin/TT

Initiativet togs för snart två år sedan av Stefan Löfven vid konferensen ”Sverige tillsammans” som syftade till att mobilisera samhället för att ge plats åt nyanlända. Konferensen samlade kändisar, kungligheter men också representanter för kommuner, landsting, myndigheter och organisationer.

Från scenen lanserade statsministern 100-klubben, ett initiativ som skulle ge alla företag som inom tre år erbjöd 100 nyanlända en praktikplats eller jobb med anställningsstöd en särskild gräddfil in på Arbetsförmedlingen.

På knappt två år sedan starten i oktober 2015 har 2 241 personer deltagit i 100-klubben. Två företag har tillkommit i klubben sedan i november förra året, en ökning från 28 till 30 företag.

Det framgår av ett internt dokument från Arbetsförmedlingen, som Di har tagit del av.

397 personer hade någon form av arbete 90 dagar efteråt, enligt Arbetsförmedlingen.

Om det är mycket eller lite går inte att avgöra, då inga mål har satts upp för verksamheten.

Ett av de deltagande företagen är teknikkonsultföretaget Sweco, som så här långt har tagit emot 60 nyanlända inom ramen för projektet. Enligt vd:n Tomas Carlsson arbetar praktikanterna som konsulter i verksamheten. Totalt har 16 personer fått anställning i någon form efteråt, enligt bolaget.

Skolkoncernen Academedia är ett annat företag i klubben. Totalt har bolaget haft 130 praktikanter, varav en har fått jobb.

”Praktik är det första steget. Det viktiga är att komma ut på arbetsmarknaden och få referenser”, säger informationschef Paula Hammerskog.

Innehåll från KardexAnnons

Kardex avslöjar de tre hetaste lagertrenderna 2023

Störningar i försörjningsleden, ökande kundkrav och brist på arbetskraftsresurser tär idag på lagereffektiviteten inom industrin. Men det finns mycket att vinna med innovativa lösningar. Kardex årliga Trend Radar visar att moderna, automatiserade lagerlösningar, robotteknik och prediktiva analyser möjliggör ökad tillväxt och stora ekonomiska vinster. 

Kardex Trend Radar övervakar trender för att säkerställa att Kardex och dess kunder ligger i framkant när det gäller innovation. Baserat på interna resurser, branschexperter samt globala data presenterar Kardex sin rapport om lagerinsikter för 2023. Rapporten diskuterar de senaste intralogistiska trenderna, illustrerar vikten av att använda ny teknik och robotar för sin lagerautomation och prediktiv analys samt fokuserar på vilka moderna verktyg som kommer att säkerställa att lagren förblir effektiva och produktiva under 2023 och framåt.

3 heta trender: 

Flexibla lagerhanteringssystem

Flexibla och dynamiska system är nyckeln till att hantera lagerfluktuationer med snabbhet och precision, vilket möjliggör hög produkttillgänglighet och optimerar orderuppfyllelsen. Modulära och skalbara system anpassar sig sömlöst till verksamheten, vilket möjliggör intern expansion utan att tvinga fram omlokalisering.

Lagerautomation med robotar

Drivna av snabba tekniska framsteg och bättre överkomliga priser, går robotlösningar snabbt in i leveranskedjan. Robotar ger snabbhet och precision till kämpande processer över hela försörjningskedjan. De stöder processer med noll defekter, ökar produktiviteten och sänker kostnaderna samtidigt som de ökar flexibiliteten för att kunna möta kundernas snabbt förändrade behov.

Prediktiva analyser

Företag verkar idag i en värld som är alltmer osäker och föränderlig. Därför blir det allt viktigare att använda data, statistiska algoritmer och maskininlärning för att förutspå framtida händelser. I stället för stela processer kommer framtida beslut att fattas mer självständigt av system som använder algoritmer. Denna algoritmbaserade analysmetod kommer att möjliggöra flexiblare, snabbare och en mer kostnadseffektiv produktion. 

Företag världen över letar efter sätt att maximera sina interna resurser, och experter förväntar sig att den globala försäljningen av lagerautomation kommer att nå uppskattningsvis 39 miljarder euro år 2027 med en årlig tillväxttakt på cirka 15 procent.*

Kardex använder sofistikerad teknologi för att globalt övervaka över 2 700 maskiner genom sitt mjukvarusystem Kardex Connect. Branschledare förväntar sig att användningsgraden av prediktiv och preskriptiv analys för innovationer och teknik inom försörjningskedjan kommer att öka från 28 till 79 procent under de kommande fem åren.**

– Eftersom aldrig skådade utmaningar stör lagerprocesserna, övervakar Kardex noga lagerutmaningar och tekniktrender och anpassar lösningar för att se till att kundernas faciliteter förblir toppmoderna, säger Ruud Hoog, Senior Director Business Development.

Om Kardex

Vi är en av världens ledande tillverkare av lagerautomater och erbjuder våra kunder flexibla, skräddarsydda lagersystem. Kardex installerar och servar både enkla, skalbara lösningar och stora, helautomatiserade flöden för kunder inom bland annat e-handel, tillverkning, elektronik, fordons- och livsmedelsindustrin. www.kardex.com  

Läs Rapporten Trends Shaping Intralogistics in 2023   

* $41 Billion Global Warehouse Automation Market (2022 to 2027) - by Technology, In-dustry and Regions - ResearchAndMarkets. com | Business Wire

** Evolution to Revolution. Building the Supp-ly Chains of Tomorrow. 2022 MHI Annual Industry Report.

 

 

Mer från Kardex

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Kardex och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera