1515
Annons

Löfven vill ha vill ha flyktingpaket

Statsminister Stefan Löfven (S) vill fortsatt behandla EU:s förslag på migrations- och asylsidan som ett paket, och inte dela upp det.

"Hittills är positionen att det är ett paket. Men det kan komma att förändras. Skulle det visa sig i ett senare skede att det kanske är bättre att dela upp det så är vi beredda att överväga det. Men nu gäller för alla att det är sju (lagförslag) i ett paket", säger Löfven.

Låsningen är fortsatt rejäl i den tyngsta delen – om nya regler för att fördela asylsökande mellan medlemsländerna vid en ny krissituation.

"Vi är fortsatt oense om frågan om en mer rättvis fördelning av asylsökande", konstaterar Löfven sedan dagens möte avslutats.

Vid eurodelen av toppmötet låg en hel del fokus på tanken på en eurozonsbudget. Trots rejält olika åsikter i frågan var samtalen ändå konstruktiva.

"Många trodde att den kanske skulle bli dramatisk, men den var inte det. Det finns olika uppfattningar om syftet med den, men det var ingen dramatisk diskussion, ingen upphetsad stämning utan de vill nog successivt utveckla det konceptet för sig, för euroländerna", säger Löfven i Bryssel.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?