1515
Annons

Löfven vill göra om reseavdragen

Socialdemokraterna går till val på att göra om reseavdragen så att de baseras på avstånd i stället för som i dag på tidsvinst.

Foto:Joey Abrait

Vi vill göra reseavdraget avståndsberoende, sade S-ledaren Stefan Löfven i Sveriges Televisions partiledarutfrågning på tisdagskvällen och hävdade att det kommer att göra skillnad för glesbygdsbor och vara fördelaktigare för dem än för bilpendlare i storstäderna.

Löfven pressades i utfrågningen om att regeringen plussat på indexeringen av bensinskatten, vilket gör att den höjs automatiskt mer än tidigare, mer än prisutvecklingen. Statsministern sade att balansen mellan att göra det möjligt att köra bil på rimliga villkor ute i landet och att försöka styra bort från fossila bränslen är svår.

"Den senaste tidens höjning beror bara till en liten del på politiska beslut", sade Löfven och skyllde på de oljeproducerande ländernas organ Opec.

När S-ledaren frågades ut om den framtida migrationspolitken återkom Löfven till, som tidigare, att han hoppas på en uppgörelse i EU. Före det kan Sverige inte överge den tillfälliga, striktare lagstiftning som infördes för snart tre år sedan.

Han ser inga möjligheter att återgå till generösare regler för familjeåterförening.

"Då skulle fler komma hit, sade Löfven och verkade mena att fler nya asylsökande då kommer att söka sig till Sverige."

"Jag förstår drivkrafterna i att få hit nära och kära, men vi måste ha ett hållbart system och ett system som har folkets stöd", sade Löfven som också hävdade att partiet "inte viker en millimeter från människors rätt att söka asyl".

Löfven återkom flera gånger till S-budskapet om att valet är en folkomröstning om välfärden men hade det tufft att förklara varför vårdköer har ökat under S tid i ledningen av regeringen, trots löften om annat.

När han ombads placera Socialdemokraterna på en höger/vänsterskala, som också hade en skala för traditionell och liberal, satte han fingret nästan i mitten, bara aningen till vänster.

"Vi ska vara där för att alla ska känna att "där kan vi placera oss". Vi är ett parti som kan samla många, det har vi alltid varit", sade Löfven vars parti dock ser ut att tappa sin historiska särställning i valet.


Innehåll från SigmaAnnons

Ger nycklar för lyckad molntransformation

Rashin Kabodvand, vd, och Jimmy Dahlqvist, head of AWS Technology på Sigma Technology Digital & Cloud Solutions.
Rashin Kabodvand, vd, och Jimmy Dahlqvist, head of AWS Technology på Sigma Technology Digital & Cloud Solutions.

Molnet har gått från ”nice to have” till ”need to have” under pandemin – och utvecklingen spås hålla samma snabba takt även framåt. Sigma Technology Digital & Cloud Solutions jobbar nu för att möta det stora behovet hos svenska och internationella företag.  

Molnet blir en möjliggörare för att lyckas med digitalisering, men för att maximera affärsnyttan av en förflyttning till molnet bör man identifiera vilka delar av den egna verksamheten som faktiskt skulle effektiviseras av att genomgå en molntransformation. 

Just detta tar Sigma Technology Digital & Cloud Solutions avstamp i. De är ett nystartat IT-konsultbolag som utmanar branschen och sina kunder i hur en molntransformation kan och bör se ut. Vd:n Rashin Kabodvand berättar varför molnet bör bli en pusselbit i alla organisationers digitaliseringsstrategi.

– Vi måste möta den digitala omställningen genom nya och förbättrade tjänster. Behovet av snabb ”time to market” ökar och är viktig för företagens konkurrenskraft. Resultatet av en molntransformation blir effektivisering, flexibilitet, tillgänglighet och skalbarhet. Att flytta till molnet är nödvändigt för ökad affärsnytta, säger hon. 

Skapar verklig affärsnytta

Allt handlar om att digitalisera rätt saker. Jimmy Dahlqvist, head of AWS Technology på Sigma Technology Digital & Cloud Solutions, förklarar. 

– Molnet ger oss bättre möjligheter att göra rätt saker och hitta en teknisk lösning. Genom att ta bort ”undifferentiated heavy lifting” och använda sig av managerade tjänster i molnet kan verksamheten fokusera på att skapa affärsnytta. När vi hjälper våra kunder tittar vi inåt och diskuterar vad som ska flyttas till molnet, varför och hur det ska gå till, säger han och fortsätter:

– Vi tycker inte att man ska migrera för migrerandets skull. Vi pratar sällan om att skära ner kostnader. Molnet handlar inte om att spara pengar, utan om att nå en ökad lönsamhet.

Backas upp av stabil koncern

Sigma Technology Digital & Cloud Solutions startades upp i början av 2021. På tio månader har bolaget vuxit till 40 anställda. Målet är att företaget ska bli en av de tre främsta molntjänstleverantörerna på marknaden. 

Förutom att leverera paketerade tjänster utifrån plattformarna Microsoft Azure, Amazon Web Services och Google Cloud kan företaget också bidra med kompetensförsörjning, något som kan vara avgörande för att lyckas med en digital transformation.

– Vi är ett nischat bolag med en tydlig vision, samtidigt som vi tillhör en koncern med över 4000 anställda med expertis inom allt som rör teknologi. Detta gör att vi kan leverera specialistkompetens till våra kunder i stora volymer, trots att vi är ett nystartat bolag, säger Rashin Kabodvand.

Vill du effektivisera din verksamhet genom molntjänster? Läs mer här. 

Om Sigma Technology Digital & Cloud Solutions

Sigma Technology Digital & Cloud Solutions är ett nystartat bolag inom Sigma Technology-gruppen. Bolaget fokuserar på systemutveckling, design och publika molntjänster. Sigma Technology Digital & Cloud Solutions har i dag 40 anställda och har som mål att bli 100 specialiserade konsulter.

Mer från Sigma

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sigma och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?