Annons

Löfven vill fortsatt begränsa vinster, men börja i skolan

Socialdemokraterna vill fortsatt begränsa vinsterna på hela välfärdsområdet, men som regering måste de se var det är möjligt att komma fram i riksdagen.

"Nu ska bollen över till borgarna, är de intresserade av att diskutera? Man måste börja någonstans", sade statsminister Stefan Löfven vid en pressträff på fredagen där han presenterade riklinjerna till Socialdemokraternas kongress i april.

Han sade att han uppfattar att flera partier ser problem med vinsterna i skolan och att många väljare känner samma sak.

"Vi vill fortsatt begränsa vinsterna i hela välfärden, och det har vi kongressbeslut på från 2013, men i regeringsställning måste man se var man kan komma fram", sade statsministern.

Stefan Löfven hänvisade till Socialdemokraternas kongressbeslut 2013 om vinstbegränsningar i välfärden och konstaterade att remisstiden för Ilmar Reepalus utredning om vinster i välfärd går ut i dag, fredag.

"Nu ska vi läsa remissvaren och se vad vi kommer fram till", sade statministern.

Enligt Stefan Löfven lever regeringen upp till överenskommelsen med Vänsterpartiet om att begränsa vinsterna i välfärden, ett krav från Vänstern för att ställa sig bakom regeringens budget.

 Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?