ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Valet i Storbritannien

Löfven: Tråkigt valresultat – nu blir brexit definitivt av

  • Stefan Löfven. Foto: Johan Nilsson/TT

Statsminister Stefan Löfven (S) beklagar det brittiska valresultatet, men konstaterar samtidigt att brexit nu definitivt blir av.

”Det är ett väldigt tydligt resultat”, säger han.

”Det innebär att då kommer vi att kunna påbörja den här separationen nu den 1 februari.”

EU-ledarna kommer att diskutera brexitsituationen under dagens fortsatta toppmöte, säger Löfven efter EU-ländernas toppmöte i Bryssel under torsdagen.

”Alla noterade det tydliga utslaget och kunde förstå att nu börjar arbetet med den nya relationen”, säger Löfven, som själv inte jublade över att det konservativa partiet tidigt på fredagen såg ut att gå mot en klar seger.

”Jag tycker det är tråkigt naturligtvis, men vi måste respektera det och nu gäller det att göra det bästa av det”, säger Löfven och fortsätter:

”Det är klart att det är tråkigt för mig som socialdemokrat. Ingen tvekan om det, men så ser det ut.”

Det konservativa partiets största motståndare, Labour, backar i valet. Partiledaren Jeremy Corbyn kallar natten en besvikelsernas natt.

TT: Bör Corbyn avgå?

”Det ska absolut inte jag ha någon uppfattning om. Det är han och Labour som har det beslutet”, säger statsministern i Bryssel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer