Annons

Löfven: Tråkigt valresultat – nu blir brexit definitivt av

Statsminister Stefan Löfven (S) beklagar det brittiska valresultatet, men konstaterar samtidigt att brexit nu definitivt blir av.

”Det är ett väldigt tydligt resultat”, säger han.

”Det innebär att då kommer vi att kunna påbörja den här separationen nu den 1 februari.”

Stefan Löfven.
Stefan Löfven.Foto:Johan Nilsson/TT

EU-ledarna kommer att diskutera brexitsituationen under dagens fortsatta toppmöte, säger Löfven efter EU-ländernas toppmöte i Bryssel under torsdagen.

”Alla noterade det tydliga utslaget och kunde förstå att nu börjar arbetet med den nya relationen”, säger Löfven, som själv inte jublade över att det konservativa partiet tidigt på fredagen såg ut att gå mot en klar seger.

”Jag tycker det är tråkigt naturligtvis, men vi måste respektera det och nu gäller det att göra det bästa av det”, säger Löfven och fortsätter:

”Det är klart att det är tråkigt för mig som socialdemokrat. Ingen tvekan om det, men så ser det ut.”

Det konservativa partiets största motståndare, Labour, backar i valet. Partiledaren Jeremy Corbyn kallar natten en besvikelsernas natt.

TT: Bör Corbyn avgå?

”Det ska absolut inte jag ha någon uppfattning om. Det är han och Labour som har det beslutet”, säger statsministern i Bryssel.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?