Annons

Löfven: Smittan ökar igen – vi håller kvar restriktionerna

Regeringen avvaktar med att lätta på restriktioner med hänvisning till smittoläget.

”Det vi gör rätt nu kommer vi att få glädje av senare, det vi gör fel nu kommer vi att få lida för senare”, säger statsminister Stefan Löfven.

Socialminister Lena Hallengren (S), statsminister Stefan Löfven (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson.
Socialminister Lena Hallengren (S), statsminister Stefan Löfven (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlsson.Foto:Fredrik Sandberg/TT

Regeringen har inte fattat något beslut om att lätta på coronarestriktionerna, säger statsminister Stefan Löfven (S), på dagens pressträff.

De allra flesta i Sverige tar ett stort ansvar, men många har blivit mindre noggranna när det gäller att bromsa smittspridningen, säger han.

”Hur tråkigt det än är så är meddelandet till det svenska folket att vi måste hålla i och hålla ut”, säger Stefan Löfven.

Han uppmanar arbetsgivare att uppmana anställda att arbeta på distans. Han ber också människor att varken delta i eller ordna trånga hemmafester. Människor bör fortsätta tvätta händerna och inte kramas.

”Krisen är inte över, långt därifrån. Det vi gör rätt nu kommer vi att få glädje av senare, det vi gör fel nu kommer vi att få lida för senare”, säger han.

Socialminister Lena Hallengren (S) säger att virusläget i omvärlden oroar. Hon ser även oroväckande tendenser i Sverige.

”Människor börjar slappna av och inte ta rekommendationerna på lika stort allvar. Vi ser högre smittspridning regionalt i storstadsområden som Stockholm. Men även lokala utbrott på ett par ställen i landet”, säger Hallengren.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?