1515
Annons

Löfven ska möta Solberg om gränspendlarna

Statsminister Stefan Löfven (S) kommer att träffa sin norska motpart Erna Solberg för att diskutera situationen för de svenska gränspendlarna. Det bekräftar Löfvens pressekreterare för SVT Nyheter.

Statsminister Stefan Löfven.
Statsminister Stefan Löfven.Foto:Henrik Montgomery/TT

Mötet statsministrarna emellan är inplanerat till klockan 16.00 på måndag.

”Mötet kommer att handla om de svenska gränspendlarna. Regeringen är mycket bekymrad över situationen och förväntar sig att det skyndsamt kommer en lösning från norsk sida”, säger Maria Soläng, pressekreterare hos Stefan Löfven, till SVT.

Norge stängde gränsen den 28 januari och tusentals svenska gränspendlare hamnade då i en ohållbart situation. Eftersom de inte kan ta sig till sina jobb i Norge står de utan lön och socialt skyddsnät.

Flygplatschefen: Inget kaos på Arlanda i höst

Swedavia har fått mycket kritik för sommarens långa köer till säkerhetskontrollen på Arlanda. Bemanningen har nu förbättrats och resenärer kan förvänta sig kortade kötider, enligt det statliga bolaget. Flygplatsen väljer även att ta bort regeln att komma tidigast tre timmar före avresa.  

Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.
Charlotte Ljunggren, marknads- och försäljningschef och tillförordnad flygplatschef. Till vänster: Köer på Arlanda i juni.Foto:Ali Lorestani/TT/Anna Bredberg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera