1515
Annons

Löfven säljer "lyxklocka" för välgörenhet

Stefan Löfven har anklagats för att bära en klocka värd 275.000 kronor. Nu säljer statsministern "lyxklockan" på en auktion till förmån för Musikhjälpen. Och efterfrågan är hög.

Stefan Löfven.
Stefan Löfven.Bild:TT

Ryktet om att Stefan Löfven bar en exklusiv "Patek Philippe Calatrava" spreds i sociala medier i höstas.

"De hade bildbevis och allt, och nu hade tidningarna börjat ringa och undra om det stämde. Så vi tittade på bilderna, och skrattade gott. Det var ju min gamla trotjänare, som jag fått i gåva av nordamerikanska arbetare i International Association of Machinists and Aerospace Workers på 90-talet", skriver Stefan Löfven på Facebook .

En uppdaterad version kostar runt 700 kronor i fackföreningens webshop. Men enligt Stefan Löfven är inte alla riktigt övertygade och än håller en del fortfarande fast vid att den är värd sina 275.000 kronor. Så nu lägger han ut klockan på välgörenhetsauktion.

"Har de tur kan de ju kanske få den för 200.000 kronor eller mindre", skriver Stefan Löfven.

Om klockan säljs för den summan är ännu osagt. Men lite mer än en och en halv timme efter att klockan lades ut på Tradera hade 28 budgivare lagt strax över 200 bud. Det högsta budet vid samma tidpunkt var 10.000 kronor.


S: Avtalet med Kakabaveh ligger fast

Socialdemokraterna står fast vid avtalet med den politiska vilden Amineh Kakabaveh som fått ny aktualitet med anledning av Turkiets nej till en svensk Natoansökan.

Amineh Kakabaveh (partilös, tidigare V).
Amineh Kakabaveh (partilös, tidigare V).Foto:Fredrik Sandberg/TT

I utbyte mot den avgörande rösten i Magdalena Anderssons statsministeromröstning i höstas skrev Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin ett avtal med Amineh Kakabaveh (partilös, tidigare V) som utlovade fördjupat samarbete med det politiska partiet PYD i norra Syrien. Avtalet har inte gått obemärkt förbi i Turkiet, som betraktar partiet som en del av terrorstämplade PKK.  

Amineh Kakabaveh sa till Ekot i förra veckan att S inte infriat sin del av uppgörelsen och att hon därför inte kan medverka i avgörande omröstningar. Men, från Socialdemokraternas sida gäller den fortfarande.   

Hittills har Socialdemokraterna som en direkt konsekvens av avtalet med riksdagsledamoten träffat företrädare för den syriska oppositionen och även stått värd för dess interna möten på svensk mark, enligt Kenneth G Forslund (S), ordförande i utrikesutskottet. 

”Min inställning är att vi ska jobba vidare och försöka hitta ett sätt att bli överens om helheten”, säger Kenneth G Forslund. 

Det som har fått motparten på dåligt humör är att kurdiska flyktingar, på grund av bedömningar av Säpo och Migrationsverket, har svårt att få uppehållstillstånd och svenskt medborgarskap.

”Det är den diskussionen som vi inte är riktigt överens om”, säger Kenneth G Forslund och pekar på att myndigheters beslut är något som vare sig S eller regeringen kan styra över. 

Att dödförklara avtalet skulle samtidigt kunna vara ett sätt att visa Turkiet god vilja, en värdefull valuta i den strandade Natoprocessen. 

”Det är inget av det som de frågar efter”, säger Kenneth G Forslund. 

Minns Januariavtalet, kan man ha ett avtal när en av parterna har sagt upp det?
”Hon har inte sagt upp det, utan menar att hon inte har fått leverans på en viss del och det innebär att hon inte kommer att rösta på ett visst sätt. Men min uppfattning är att hon är intresserad av att vi ska lösa de sakerna”, säger Kenneth G Forslund. 

Di har sökt Amineh Kakabaveh, som befinner sig utomlands. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?