Löfven säljer "lyxklocka" för välgörenhet

Stefan Löfven har anklagats för att bära en klocka värd 275.000 kronor. Nu säljer statsministern "lyxklockan" på en auktion till förmån för Musikhjälpen. Och efterfrågan är hög.

Stefan Löfven.
Stefan Löfven.Bild:TT

Ryktet om att Stefan Löfven bar en exklusiv "Patek Philippe Calatrava" spreds i sociala medier i höstas.

"De hade bildbevis och allt, och nu hade tidningarna börjat ringa och undra om det stämde. Så vi tittade på bilderna, och skrattade gott. Det var ju min gamla trotjänare, som jag fått i gåva av nordamerikanska arbetare i International Association of Machinists and Aerospace Workers på 90-talet", skriver Stefan Löfven på Facebook .

En uppdaterad version kostar runt 700 kronor i fackföreningens webshop. Men enligt Stefan Löfven är inte alla riktigt övertygade och än håller en del fortfarande fast vid att den är värd sina 275.000 kronor. Så nu lägger han ut klockan på välgörenhetsauktion.

"Har de tur kan de ju kanske få den för 200.000 kronor eller mindre", skriver Stefan Löfven.

Om klockan säljs för den summan är ännu osagt. Men lite mer än en och en halv timme efter att klockan lades ut på Tradera hade 28 budgivare lagt strax över 200 bud. Det högsta budet vid samma tidpunkt var 10.000 kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?