ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Löfven: ”Period av intensivt reformarbete”

  • Foto: Naina Helén Jåma/TT, Naina Hel n Jåma/TT

Trygghet, välfärd och klimat var några viktiga teman i statsminister Stefan Löfvens regeringsförklaring.

Stefan Löfven påpekar att konjunkturen nu mattas av i sitt tal i samband med riksdagens öppnande inför riksdagsledamöterna och kungafamiljen. 

”Regeringen vill använda reformutrymmet för att få fler i arbete, fler poliser, en starkare välfärd, bättre ekonomi för pensionärer och en kraftfull klimatomställning”, säger han. 

Arbetet i EU går nu in i en lagstiftningsperiod, påpekar Löfven och pekar särskilt på säkerhet och miljö, men också på att den fria världshandeln under det senaste året stått under attack. 

”Ökade risker för ett fullskaligt handelskrig understryker behovet av att Sverige är en röst för fri, hållbar och rättvis handel”, säger Stefan Löfven. 

Stefan Löfven uppehöll sig särskilt vid den 31-åriga kvinna som blev mördad på öppen gata i Malmö härom veckan när hon höll sitt barn i famnen. Kampen mot den grova brottsligheten är långsiktig och kommer att kräva att många parter samarbetar, inklusive näringslivet, påpekade Löfven. 

Statsministern flaggade för att kommunerna kommer att få ett utvidgat ansvar för att förebygga brott och pekar på att det även kommer att kräva lagstiftning. 

Stefan Löfven skickar med några varningens ord inför den gigantiska reformeringen av Arbetsförmedligen som har inletts. 

”Oavsett bostadsort ska en arbetssökande som behöver stöd för att hitta ett jobb kunna få det. Arbetsförmedlingen ska kunna ge service medan reformarbetet pågår”, säger han. 

Energiöverenskommelsen som flera partier nu menar har brutit samman är grunden för ett robust energisystem ”även i framtiden”, enligt Löfven. 

Avslutningsvis skickar Stefan Löfven ett tack till Miljöpartiet och samarbetspartierna Centern och Liberalerna. 

”Svensk politik är inne i en period av intensivt reformarbete.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer