Annons

Löfven om misstroendehotet: Vi är öppna för samtal

Statsminister Stefan Löfven (S) kommenterar nu torsdagens spridda skurar av hot om misstroendeomröstning mot hans arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

”Regeringen arbetar med att utforma reformeringen av Arbetsförmedlingen, i det arbetet är vi öppna för samtal”, säger Stefan Löfven.
”Regeringen arbetar med att utforma reformeringen av Arbetsförmedlingen, i det arbetet är vi öppna för samtal”, säger Stefan Löfven.Foto:Amanda Lindgren

Stefan Löfven vänder sig mot den oheliga allians som bildats av flera partier från olika håll i riksdagen mot reformeringen av Arbetsförmedlingen.

”Det är anmärkningsvärt att Vänsterpartiet tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna är beredda att fälla en socialdemokratisk minister som tillträdde för knappt tre månader sedan”, säger statsministern i ett uttalande.

Senast på tisdag nästa vecka ska regeringen återkomma med besked om kraven om att hejda reformen. M och KD har krävt en konkret tidsplan för reformen tillsammans med att LOV, lagen om valfrihet, inte ska vara centralt för reformen.

Det andra kravet kan dock stöta på patrull. I januariavtalet mellan regeringen, Liberalerna och Centerpartiet står inskrivet att LOV just ska vara centralt i reformarbetet.

”Regeringen arbetar med att utforma reformeringen av Arbetsförmedlingen, i det arbetet är vi öppna för samtal. Nästa steg för mig är att partierna som står bakom Januariavtalet nu diskuterar hur vi går vidare utifrån den uppkomna situationen”, säger Stefan Löfven i sitt uttalande.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?