ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Löfven om misstroendehotet: Vi är öppna för samtal

  • ”Regeringen arbetar med att utforma reformeringen av Arbetsförmedlingen, i det arbetet är vi öppna för samtal”, säger Stefan Löfven. Foto: Amanda Lindgren

Statsminister Stefan Löfven (S) kommenterar nu torsdagens spridda skurar av hot om misstroendeomröstning mot hans arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Stefan Löfven vänder sig mot den oheliga allians som bildats av flera partier från olika håll i riksdagen mot reformeringen av Arbetsförmedlingen.

”Det är anmärkningsvärt att Vänsterpartiet tillsammans med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna är beredda att fälla en socialdemokratisk minister som tillträdde för knappt tre månader sedan”, säger statsministern i ett uttalande.

Senast på tisdag nästa vecka ska regeringen återkomma med besked om kraven om att hejda reformen. M och KD har krävt en konkret tidsplan för reformen tillsammans med att LOV, lagen om valfrihet, inte ska vara centralt för reformen.

Det andra kravet kan dock stöta på patrull. I januariavtalet mellan regeringen, Liberalerna och Centerpartiet står inskrivet att LOV just ska vara centralt i reformarbetet.

”Regeringen arbetar med att utforma reformeringen av Arbetsförmedlingen, i det arbetet är vi öppna för samtal. Nästa steg för mig är att partierna som står bakom Januariavtalet nu diskuterar hur vi går vidare utifrån den uppkomna situationen”, säger Stefan Löfven i sitt uttalande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer