1515

Löfven om H&M-bojkotten: ”Bra att företag tar ansvar”

Stefan Löfven ger bojkottdrabbade H&M en klapp på axeln. Samtidigt konstaterar han att investeringsavtalet mellan EU och Kina nu löper risk att inte ratificeras. 

”Det är uppenbart att det pågår en sådan debatt”, säger Stefan Löfven. 

Statsminister Stefan Löfven (S) tycker att det är bra att företag som H&M tar socialt ansvar, säger han vid en pressträff.
Statsminister Stefan Löfven (S) tycker att det är bra att företag som H&M tar socialt ansvar, säger han vid en pressträff.Foto:Fredrik Persson/TT

Som Di rapporterade på fredagen pågår en regimorkestrerad bojkott mot den svenska klädjätten H&M HM B +0,39% Dagens utveckling i Kina, sedan bolaget i likhet flera andra stora modeföretag stoppat inköpen av bomull från Xinjiang. 

Detta efter uppgifter om att kinesiska underleverantörer utnyttjar tvångsarbetare i provinsen. 

H&M hade i höstas drygt 500 butiker i landet och Kina stod för 5 procent av fjolårets omsättning, men enligt rapportering tycks klädjätten ha försvunnit från kinesiska e-handelsplatser och den egna mobilappen uppger inte fungera i landet.

Statsminister Stefan Löfven (S) tycker att det är bra att företag som H&M tar socialt ansvar, säger han vid en pressträff. 

”Jag vet att H&M har ett bra samarbete med de internationella fackliga organisationerna för att komma tillrätta med missförhållandena”, säger han. 

”Det är väldigt bra att företag tar ansvar för löntagarnas villkor runt om i världen och ser till att löntagare, arbetare, ska behandlas med respekt och ha bra villkor”, säger han vidare. 

Stefan Löfven delar farhågan som lyfts i fredagens Di att investeringsavtalet mellan EU och Kina är hotat och han pekar särskilt på att EU har skrivit in villkor i avtalet om att Kina ska ratificera ILO-konventionen. 

”Det är flera som pratar om att det här avtalet inte borde skrivas på. Det är uppenbart att det pågår en sådan debatt”, säger Stefan Löfven. 

Frågan hur relationen mellan Sverige och Kina påverkas besvaras inte direkt av statsministern. 

”Vi är tydliga mot Kina. Vi står upp för mänskliga rättigheter och vi kommer aldrig att sticka under stol med vad som är viktigt för oss”, säger han. 

”Samtidigt vill vi ha en bra dialog och ett bra utbyte. Kina är ett viktigt land, men den balansen den har vi”, fortsätter Stefan Löfven. 

 


Innehåll från SimployerAnnons

Arbetsplatsen efter pandemin – så ser den ut enligt Simployer

Under året som gått har frågor som rör arbetsplats och arbetsmiljö ökat lavinartat. Vi har ställts inför nya utmaningar när arbetsplatsen blivit digitaliserad och många undrar hur vi ska arbeta efter pandemin. Simployer arbetar dagligen med att ge svar på dessa frågor och stödjer arbetsgivare i omställningen.

Simployer tror att framtidens arbetsplats och arbetsmiljö är en hybrid av arbete hemifrån och på kontoret där valfrihet och samverkan står i fokus. 

– Simployers vision är att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare. Vi arbetar främst mot HR-avdelningar där vi leder kurser och ger rådgivning om hur man skapar en välfungerande arbetsplats. Med pandemin uppstod en explosion av frågor kring hur arbetsplatsen ska fungera. Där finns vi till som både rådgivare och förebild, säger Fredrik Christiansson, Sverigechef för Simployer.

– Företagskulturen och värderingarna är något som många företag byggt upp under en lång tid på kontoret. Det blir dessutom svårare för arbetsgivare att stämma av med sina anställda om hur de mår. Därför är en hybrid arbetsmiljö ett alternativ som vi tror på, säger Lena Wepplinger, Head of Content & Experts på Simployer. 

En samlingsplats för det sociala mötet 

När vaccinationerna nu är igång uppstår frågor om hur arbetsplatsen kommer se ut när vi kan börja komma tillbaka till kontoret. Simployer tror på en lösning där kontoret fungerar som en samlingsplats dit medarbetare kommer för att mötas och ha ett socialt utbyte mer än att bara gå dit och för att sedan sätta sig ensam vid sin dator och arbeta. 

Vi kan utföra det mesta arbete hemifrån men vi behöver en plats att hämta energi och faktiskt ses. Därför förblir det fysiska kontorets roll betydelsefullt – men på ett annat sätt än tidigare. Medarbetare kommer även med största sannolikhet efterfråga en arbetsplats där det går att jobba både hemifrån och på kontoret. 

– Vi tror på att de som vill vara på kontoret ska kunna vara det, men de som vill arbeta mer hemma kommer ha möjlighet att göra det också. Kontoret ska vara en plats dit man vill gå och det kommer fylla en social funktion. Ska man försöka sammanfatta det enkelt, kan man säga att vi ser framför oss att det är ett skifte från ”arbetsplats” till ”mötesplats”, säger Fredrik Christiansson. 

Om Simployer

Är medarbetarna den mest värdefulla tillgången för din verksamhet? Då är det viktigt att du förvaltar deras kompetens och bygger upp en hållbar företagskultur! Simployer stöttar och förenklar arbetsdagen för ledare, HR och anställda för över 1,2 miljoner användare i Sverige och Norge. Vår målsättning är tydlig: Att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare.

Läs mer om Simployer här 

Mer från Simployer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Simployer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?