1515

Löfven lovar åtgärder för att hindra smittspridningen

Statsminister Stefan Löfven lovar nya åtgärder för att hindra spridningen av coronaviruset och flaggar samtidigt för ytterligare insatser för att minimera effekterna på jobben.

Statsminister Stefan Löfven.
Statsminister Stefan Löfven.Foto:Jessica Gow/TT

”Det här kommer att bli tufft, det kommer att bli långvarigt och det här kommer att påverka människors vardagsliv”, säger han.

Enligt Stefan Löfven så för nu regeringen samtal med industrin om att öka produktionen av medicinsk utrustning och möten har bland annat hållits med medicinteknikbolaget Getinge och 3M.

På fredagen kom också beskedet att regeringen nu har beslutat att tillfälligt avskaffa kravet på sjukintyg för den som ska vara hemma från jobbet.

”Det här är ett viktigt verktyg för att avlasta hälso- och sjukvården och för att minska spridningen”, säger Stefan Löfven.

Förutom att begränsa själva spridningen av smittan, förbereds också nya insatser för att stötta de många företag som pressas av krisen.

”Regeringen arbetar intensivt nu för att minimera effekterna på jobben och vi kommer inte lämna svenska löntagare i sticket”, säger Stefan Löfven.

Tidigare i veckan införde regeringen ett förbud mot större folksamlingar och Stefan Löfven flaggade på fredagen för nya åtgärder som kommer att påverka vardagen för många människor.

Stefan Löfven beskriver spridningen av coronaviruset som en svår prövning för det svenska samhället och på fredagens pressträff så manade han till samling.

”Vi har en svår tid framför oss men tillsammans så är jag övertygad om att vi kommer att ta oss igenom det här”, säger han.

 


Innehåll från VerizonAnnons

Här är framtiden inom nätverkssäkerhet: ”Har en enorm potential”

Det finns många tydliga fördelar med digitaliseringen för företag. Men verkligheten är att många team som arbetar med affärsteknologi har svårt att hantera och säkra en komplex och mångfacetterad it-miljö. Det nya säkerhetskonceptet Secure Access Service Edge kommer att omdefiniera företagets framtid.

Läs rapporten: Så skyddar du din organisation från cyberhot.  

I dag är många företag oroliga över ökningen av it-säkerhetshot. Hur ska de lyckas balansera tryggheten och säkerheten i sin molnbaserade infrastruktur i takt med den tekniska utvecklingens framfart?

Uppkomsten av en ny hybrid arbetsmodell medför många fördelar som till exempel högre produktivitet och bättre mående bland de anställda. Samtidigt är säkerhetsaspekterna tillräckligt oroande för att ge även det mest snabbrörliga och progressiva it-teamet huvudvärk. 

Enligt säkerhetsrapporten ”Verizon Data Breach Investigations Report”, beror 85 procent av alla dataintrång på den mänskliga faktorn. Digitaliseringen i samhället är med andra ord en dröm för många cyberbrottslingar. Vi använder allt fler appar, enheter och plattformar samtidigt som vi har en hybrid arbetsmiljö. Men det går att omvärdera nätverkssäkerheten med hjälp av Secure Access Service Edge, SASE. 

Säkerheten är en grundläggande beståndsdel av nätverket

Begreppet myntades av Gartner 2019 och innebär huvudsakligen att ett företags nätverk kopplas samman med avancerade och robusta nätverkssäkerhetstjänster, som till exempel Zero Trust-nätverksåtkomst, brandvägg som tjänst och Cloud Access Security Broker. Men för vissa företag, som Verizon Business, har konceptet SASE funnits långt innan Gartner namngav det; för att garantera att säkerheten är en grundläggande beståndsdel av nätverket, samtidigt som molnerbjudanden alltid har varit centrala för företaget. 

Enligt en undersökning från Dell’Oro Group spås SASE-marknaden som helhet uppnå en årlig tillväxttakt på 116 procent och uppgå till 5,1 miljarder dollar 2024. SASE har en enorm potential. Om tre år kommer fyra av tio företag att ha strategier för införande av SASE. Det faktum att SASE-infrastruktur finns i molnet gör det lättare för företag att optimera sin åtkomstprestanda och sammanlänka sina resurser, oavsett plats. Fördelarna är bland annat minskad utvecklingstid, snabbare speed-to-market och förbättrad flexibilitet.

När det gäller SASE så finns det ingen lösning som passar alla företag. Verizon Business konstaterar att det är viktigt att arbeta tillsammans med en partner som förstår komplexiteten i de nätverks- och säkerhetsfunktioner som ingår i SASE. 

När företag i allt högre grad använder molnet, distansarbete och är beroende av nyare teknik, som 5G och höghastighetsinternet, kommer ”rena” SD-WAN-lösningar utan integrerad säkerhetsfunktionalitet att få det svårt att förse företag med den säkerhet de önskar. 

Läs mer om hur du skyddar din komplexa digitala miljö 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?