ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Löfven lovar åtgärder för att hindra smittspridningen

Statsminister Stefan Löfven lovar nya åtgärder för att hindra spridningen av coronaviruset och flaggar samtidigt för ytterligare insatser för att minimera effekterna på jobben.

”Det här kommer att bli tufft, det kommer att bli långvarigt och det här kommer att påverka människors vardagsliv”, säger han.

Enligt Stefan Löfven så för nu regeringen samtal med industrin om att öka produktionen av medicinsk utrustning och möten har bland annat hållits med medicinteknikbolaget Getinge och 3M.

På fredagen kom också beskedet att regeringen nu har beslutat att tillfälligt avskaffa kravet på sjukintyg för den som ska vara hemma från jobbet.

”Det här är ett viktigt verktyg för att avlasta hälso- och sjukvården och för att minska spridningen”, säger Stefan Löfven.

Förutom att begränsa själva spridningen av smittan, förbereds också nya insatser för att stötta de många företag som pressas av krisen.

”Regeringen arbetar intensivt nu för att minimera effekterna på jobben och vi kommer inte lämna svenska löntagare i sticket”, säger Stefan Löfven.

Tidigare i veckan införde regeringen ett förbud mot större folksamlingar och Stefan Löfven flaggade på fredagen för nya åtgärder som kommer att påverka vardagen för många människor.

Stefan Löfven beskriver spridningen av coronaviruset som en svår prövning för det svenska samhället och på fredagens pressträff så manade han till samling.

”Vi har en svår tid framför oss men tillsammans så är jag övertygad om att vi kommer att ta oss igenom det här”, säger han.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer