Annons

Löfven kallar myndigheter efter Af-nedläggningar

Regeringen oroas över den statliga närvaron i landet efter beskedet från Arbetsförmedlingen om att 130 kontor kan komma att läggas ned.

Foto:Jessica Gow/TT

”Det är viktigt att vi säkerställer att Arbetsförmedlingen kan se till att människor i alla landets kommuner åtminstone ska kunna ha bokade besök när sådana behövs”, säger statsminister Stefan Löfven (S) till TT.

Han säger att regeringen ska kalla ett antal myndigheter till ett möte. På mötet, där han själv och civilminister Ardalan Shekarabi (S) ska företräda regeringen, vill de höra hur myndigheterna arbetar för att det ska finnas tillgång till god service för medborgarna i hela landet. Det kan handla om hur de samordnar sig, till exempel, enligt Löfven.

”Och vi vill ta reda på om regeringen kan göra något mer för att vi ska ha en god service i hela landet”, säger statsministern.

Han framhåller att fler statliga servicekontor ska upprättas ute i landet, där myndigheter kan samlokalisera kontor, och att regeringen avser se över om ytterligare verksamhet kan utlokaliseras, från Stockholm, till exempel.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?