ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Löfven kallar myndigheter efter Af-nedläggningar

  • Foto: Jessica Gow/TT

Regeringen oroas över den statliga närvaron i landet efter beskedet från Arbetsförmedlingen om att 130 kontor kan komma att läggas ned.

”Det är viktigt att vi säkerställer att Arbetsförmedlingen kan se till att människor i alla landets kommuner åtminstone ska kunna ha bokade besök när sådana behövs”, säger statsminister Stefan Löfven (S) till TT.

Han säger att regeringen ska kalla ett antal myndigheter till ett möte. På mötet, där han själv och civilminister Ardalan Shekarabi (S) ska företräda regeringen, vill de höra hur myndigheterna arbetar för att det ska finnas tillgång till god service för medborgarna i hela landet. Det kan handla om hur de samordnar sig, till exempel, enligt Löfven.

”Och vi vill ta reda på om regeringen kan göra något mer för att vi ska ha en god service i hela landet”, säger statsministern.

Han framhåller att fler statliga servicekontor ska upprättas ute i landet, där myndigheter kan samlokalisera kontor, och att regeringen avser se över om ytterligare verksamhet kan utlokaliseras, från Stockholm, till exempel.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies