ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
Valet 2018

Löfven: "Inga områden ska vara särskilt utsatta"

Socialdemokraterna föreslår fler satsningar på bostäder och insatser i utsatta områden.

Inga områden i Sverige ska vara särskilt utsatta, enligt Stefan Löfven.

Just nu pågår Järvaveckan i Stockholm. I dag lanserar Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven en satsning på bostäder och utsatta bostadsområden.

Socialdemokraterna lovar en miljard årligen till upprustning och renovering av landets miljonprogram. Dagens stöd görs om så att fler ska kunna använda stödet och det ska permanentas.

Även en tidigare satsning på utsatta områden ska ligga kvar. Det innebär 2,2 miljarder kronor per år för tidiga insatser för barn och unga, utbildning, sysselsättning och insatser för att stärka civila samhället.

Partiet vill även blanda upplåtelseformer mer och vill ge ett uppdrag till Boverket att se över hur fler upplåtelseformer kan stimuleras i utsatta områden. I uppdraget ska ingå att se över om plan- och bygglagen kan justeras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer