ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Löfven i samtal med Sydkoreas president – hoppas på samarbete om vaccin

  • Foto: Lars Schröder/TT

Sverige och Sydkorea hoppas kunna samarbeta i framställandet av ett coronavaccin. Statsminister Stefan Löfven (S) har pratat med Sydkoreas president om bland annat detta.

I fredags initierade Stefan Löfven ett telefonmöte med Sydkoreas president Moon Jae-in för att diskutera hur landet har tacklat coronautbrottet, vilket flera svenska och sydkoreanska medier rapporterat om.

”Sydkorea ligger längre fram i själva skeendet vilket gör det intressant för Stefan Löfven att förhöra sig om de åtgärder som de har vidtagit”, säger Gösta Brunnander, pressekreterare hos Stefan Löfven, till TT.

Under samtalet ska president Moon Jae-in även ha uttryckt en vilja att samarbeta med Sverige i framställandet av ett coronavaccin. Enligt Brunnander hoppas båda länderna på att kunna öka samarbetet, men exakta detaljer hur det ska gå till har han inte i dagsläget.

”Sverige är ett framstående land när det gäller läkemedelsproduktion och forskning, likaså Sydkorea. Där finns möjligheter att initiera ökade samarbeten”, säger Gösta Brunnander.

Med anledningen av coronaviruset har Stefan Löfven under de senaste veckorna pratat med WHO:s chef Tedros Adhanom Ghebreyesus, de nordiska regeringscheferna och nu senast Kanadas premiärminister Justin Trudeau och Sydkoreas president.

Stefan Löfven skriver själv om samtalen på Instagram.

”Jag talade i går kväll med Kanadas premiärminister Trudeau och tidigt i morse med Sydkoreas president Moon. Våra tre länder är alla mitt uppe i kampen mot coronaviruset. Att bekämpa viruset är en global angelägenhet. Våra respektive regeringar gör allt vi kan för att skydda människor, bromsa smittspridningen samt stödja våra befolkningar och ekonomier.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer