1515

Löfven i samtal med Sydkoreas president – hoppas på samarbete om vaccin

Sverige och Sydkorea hoppas kunna samarbeta i framställandet av ett coronavaccin. Statsminister Stefan Löfven (S) har pratat med Sydkoreas president om bland annat detta.

Foto:Lars Schröder/TT

I fredags initierade Stefan Löfven ett telefonmöte med Sydkoreas president Moon Jae-in för att diskutera hur landet har tacklat coronautbrottet, vilket flera svenska och sydkoreanska medier rapporterat om.

”Sydkorea ligger längre fram i själva skeendet vilket gör det intressant för Stefan Löfven att förhöra sig om de åtgärder som de har vidtagit”, säger Gösta Brunnander, pressekreterare hos Stefan Löfven, till TT.

Under samtalet ska president Moon Jae-in även ha uttryckt en vilja att samarbeta med Sverige i framställandet av ett coronavaccin. Enligt Brunnander hoppas båda länderna på att kunna öka samarbetet, men exakta detaljer hur det ska gå till har han inte i dagsläget.

”Sverige är ett framstående land när det gäller läkemedelsproduktion och forskning, likaså Sydkorea. Där finns möjligheter att initiera ökade samarbeten”, säger Gösta Brunnander.

Med anledningen av coronaviruset har Stefan Löfven under de senaste veckorna pratat med WHO:s chef Tedros Adhanom Ghebreyesus, de nordiska regeringscheferna och nu senast Kanadas premiärminister Justin Trudeau och Sydkoreas president.

Stefan Löfven skriver själv om samtalen på Instagram.

”Jag talade i går kväll med Kanadas premiärminister Trudeau och tidigt i morse med Sydkoreas president Moon. Våra tre länder är alla mitt uppe i kampen mot coronaviruset. Att bekämpa viruset är en global angelägenhet. Våra respektive regeringar gör allt vi kan för att skydda människor, bromsa smittspridningen samt stödja våra befolkningar och ekonomier.”


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?