Löfven håller tal till nationen i kväll

Statsminister Stefan Löfven (S) håller ett tal till nationen i SVT i kväll med anledning av coronapandemin.

Foto:Claudio Bresciani/TT

Det fem minuter långa talet sänds i SVT2 och SVT Play klockan 21.15, meddelar SVT.

”Vi har en extraordinär situation i Sverige och stora delar av världen är lamslagen. Det finns så klart ett värde i att höra statsministern tala direkt till publiken i en sådan här situation”, säger Helena Olsson, programbeställare på SVT, på SVT:s sajt.

Att inga andra partiledare får motsvarande möjlighet att hålla tal förklarar SVT med att det inte är något förestående val, samt att det råder en stor samsyn mellan partierna.

”Då tycker vi inte att det är lika nödvändigt att alla är med som inför ett val”, säger Helena Olsson.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?