ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Valet 2018

Löfven: Vi är störst – bryt blockpolitiken

  • Stefan Löfven (S). Foto: Amanda Lindgren/Di

Det finns bara en "konstruktiv lösning" på regeringsproblematiken, säger statsminister Stefan Löfven (S) efter att det slutgiltiga valresultatet fastställts. Det är att bryta blockpolitiken. 

Statsminister Stefan Löfven (S) vill efter att det slutgiltiga valresultatet blivit klart understryka att Socialdemokraterna är störst.

"Det slutgiltiga valresultatet visar att vi socialdemokrater blivit det klart största partiet och har stöd av det största regeringsunderlaget, om inte de borgerliga partierna bryter sina löften och skapar ett gemensamt block med Sverigedemokraterna", säger Löfven i ett uttalande.

Han tillägger att det bara finns en "konstruktiv lösning för landets bästa: att bryta blockpolitiken".

"Nu måste alla anständiga partier ta sitt ansvar för att föra Sverige framåt. I denna process kommer ingen kunna få igenom all politik för sitt parti. Men genom att samarbeta kan vi göra så mycket mer för vårt land", säger Löfven.

Statsministern säger också att han är glad över att valdeltagandet och engagemanget för demokratin stiger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer