1515
Annons

Löfven: Bristerna i vårt land har blivit brutalt tydliga

”Du ska kunna lita på Sverige.”

Det budskapet ger Stefan Löfven (S) i en debattartikel i Aftonbladet , där han konstaterar att landets invånare lägger ett tungt år bakom sig.

Foto:Jonas Ekströmer / TT

”Det Sverige som drabbades av pandemin var långt ifrån perfekt. Stora brister i hur vårt land är organiserat har blivit brutalt tydliga”, skriver statsministern.

Löfven skriver vidare att regeringen är i färd med att ”bygga något bättre och starkare” och räknar upp en rad punkter, bland annat ”enorma tillskott” till kommuner och regioner för att rusta upp välfärden under nästa år.

Han säger sig också vilja ta i med hårdhandskarna mot den grova brottsligheten och han lyfter fram de stora återhämtningssatsningarna i nästa års budget.

Löfven kommenterar inte den senaste tidens kritik mot honom och andra ministrar för att ha besökt butiker, trots uppmaningar om att undvika trängsel i julhandeln.

Donald Trump förhörs under ed om fastighetsaffärer

USA:s tidigare president Donald Trump förhörs under ed på onsdagen, uppger han själv.

Fallet handlar om hans affärer som fastighetsmogul, då familjebolaget misstänks för att systematiskt ha lurat samhället på pengar.

Foto:Yuki Iwamura

Trump kallar fallet den största häxjakten i USA:s historia och säger att hans företag och han själv attackeras från alla håll.

”Bananrepublik!”, skriver han på sitt sociala nätverk Truth Social network.

Civilutredningen leds av chefen för delstaten New Yorks justitiedepartement, Letitia James. Hon har sagt sig ha hittat ”betydande bevis” för att företaget Trump Organization har övervärderat tillgångar för att få lån, och har undervärderat dem för att sänka skatten.

I maj meddelade Letitia James kontor att utredningen höll på att blir klar och att Donald Trumps vittnesmål var en av de få bitar som saknades.

Två av hans vuxna barn, Donald Junior och Ivanka, har vittnat i utredningen de senaste dagarna, enligt uppgifter från personer med insyn.

Häromdagen gjorde FBI en razzia i Donald Trumps egendom Mar-a-Lago i Florida i ett helt annat rättsfall där han utreds. Razzian ska enligt sonen Eric Trump ha haft koppling till dokument som hans far tog med sig när han lämnade Vita huset i fjol.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera