Lockad att flytta? Här är städerna där du får mest för pengarna

Är du ung, tjänar sådär och drömmer om att leva livet fullt ut? Lugn, det finns flera storstäder där du kan slå dank under 2018.

Edinburgh, Skottland.
Edinburgh, Skottland.Bild:TT

Januari är inte bara månaden då flest människor slutar dricka och löser medlemsskap på gymmet, det är också den tid på året då flest människor bestämmer sig för att flytta utomlands, hävdar sajten Movehub.com.

Och det behöver inte vara ohemult dyrt, tvärtom. Movehub har listat 23 destinationer för dig med stor livsaptit men liten plånbok.

Kriterierna är inkomst, hyra och tillgången till offentlig transport, men även antalet billiga restauranger och priset på en kopp kaffe.

Flera städer överraskar. Eller vad sägs om beryktat dyra Singapore (plats 21), Oslo (20) och Tokyo (12).

Mindre överraskande namn är möjligen Mexico City (23), Mumbai (8) och Prag (4).

Även Stockholm (16) letar sig in på listan, men står sig slätt mot Köpenhamn (7) och Helsingfors (6).

Svenskfavoriten Berlin kniper tredjeplatsen, strax bakom historiska kulturcentret Wien - knappast en samtida sinnebild för ungdomskultur.

Allra bäst att bo i på liten budget är skotska huvudstaden Edinburgh. Där är bussen billig, hyran låg och de billigare restaurangerna fler per kvadratkilometer än någon annanstans.Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?