Annons

LO vill fortsätta förhandla om las

Regeringen jobbar just nu med att göra las-uppgörelsen mellan PTK och Svenskt Näringsliv till lag och brottas med frågan om LO ska få vara en del av det.

Men LO själva vill helst av allt fortsätta förhandlingarna med Svenskt näringsliv. Det säger ordföranden Susanna Gideonsson till Ekot i Sveriges Radio.

”Vi tycker fortfarande att det allra bästa vore om vi kunde göra det i en överenskommelse direkt med vår motpart, i stället för att politiken ska blanda sig i och där vi riskerar att det för varje ny mandatperiod ska ändras än hit och än dit”, säger Gideonsson.

LO har dock inte tagit några initiativ till nya förhandlingar, med hänvisning med att avtalsrörelsen pågår.

I mitten av oktober röstade ett enhälligt LO nej till det förslag till las-avtal som förhandlingarna med PTK och Svenskt Näringsliv lett till.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?