Annons

LO-toppen varnar för "stökig" avtalsrörelse efter den blocköverskridande överenskommelsen

Fördelningspolitiken som ingår i överenskommelsen mellan S, MP, C och L innebär att fackförbundet LO kan behöva kompensera under avtalsrörelsen.

Det säger ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson i Ekots lördagsintervju i Sveriges Radio.

"Det är klart att det kan bli mer stökigt."

Foto:Jonas Ekströmer/TT

LO-styrelsen är främst oroliga över två områden i överenskommelsen: arbetsrätten och den ekonomiska politiken, konstaterar LO-toppen.

"Det är stora förändringar som vi bedömer som negativa för våra medlemmars framtid. Grundtonen till överenskommelsen var negativ."

Karl-Petter Thorwaldsson slår samtidigt fast att organisationen "naturligtvis" är glad över att det tycks finnas en majoritet i riksdagen för att tillsätta Stefan Löfven som statsminister.

"Men i grunden är vi oroliga för flera av de förslag som finns i överenskommelsen."

Fördelningspolitiken får den hårdaste kritiken från fackförbundet.

"Det här blir en ekonomisk politik för de som har det bäst ställt. Det känns ärligt talat, på ren svenska, jävligt omodernt att skriva fram skattelagstiftning som bara gynnar de som har det bra ställt i Sverige. Det blir stora klyftor mellan rik och fattig."

En sådan politik kan få följder för kommande avtalsrörelser, varnar Karl-Petter Thorwaldsson.

"Vi har avtalsrörelser där vi kan kompensera för saker som inte görs politiskt. Om vi måste kompensera för det i avtalsrörelsen så är det klart att det kan bli mer stökigt."

En sådan utveckling har ägt rum i flera andra europeiska länder, tillägger han.

"Bara de senaste månaderna så har vi sett demonstrationer i Frankrike i protest mot dålig fördelningspolitik där. Det är ingenting som säger att vi inte kan få en sådan period i Sverige", säger LO-toppen.

Karl-Petter Thorwaldsson slår samtidigt fast att det inte är en framgång för LO att alliansen tycks ha dött i och med överenskommelsen.

"Men signalen i världen av den här överenskommelsen är jättestor – att vi inte tänker basera en svensk regering på ett främlingsfientligt parti. Det ska man också ge Centerpartiet och Liberalerna i dag. Det är väldigt, väldigt modigt gjort", säger han.

C och L har inte heller en enkel resa framöver i den här överenskommelsen, fortsätter LO-toppen.

"De partierna har ändå tagit ansvar för det valresultat vi fick i september. Kanske kan vi få en regering i veckan, fyra månader efter valresultatet, som ändå kan fungera under en mandatperiod med ett mycket oklart läge."


Innehåll från Bristol-Myers Squibb Annons

Uppköpet stärker BMS:s läkemedelsportfölj

I november blev Celgene en del av Bristol Myers Squibb.
I november blev Celgene en del av Bristol Myers Squibb.

Med uppköpet av läkemedelsbolaget Celgene stärker Bristol Myers Squibbs sitt erbjudande av läkemedel och vårdlösningar. Bolaget kommer även fortsätta att samarbeta med andra vårdaktörer för att utveckla behandlingar för svårt sjuka patienter.

I november förra året fullbordade BMS, Bristol Myers Squibb, sitt uppköp av Celgene och de båda bolagens produkter finns nu under BMS varumärke.

– Bägge bolagen var framgångsrika både globalt och här i Sverige. Tillsammans har vi nu möjligheten att hjälpa än fler patienter inom olika sjukdomsområden. Vi har redan ett flertal ledande produkter på marknaden och bara under de kommande två åren lanserar vi ytterligare åtta nya läkemedel, säger Michaël Lugez, vd på BMS Sverige och tidigare vd på Celgene Nordics. 

Ledande biofarmabolag

Celgene var innan sammanslagningen en världsledande aktör inom läkemedelsutveckling för behandling av bland annat blodcancersjukdomar, solida cancertumörer samt inflammatoriska och immunologiska sjukdomar. BMS var ett globalt biofarmabolag som utvecklade innovativa läkemedel inom onkologi, kardiovaskulära sjukdomar, immunologi och fibros.

– Tillsammans har vi en av industrins bredaste pipelines och tack vare att vi nu kan slå samman kunskaperna och erfarenheterna från de båda bolagen kommer vi bli ännu starkare. Medarbetarna är vår främsta tillgång och de drivs av att hitta nya läkemedel och innovativa behandlingslösningar för vården. Både Celgene och BMS har tidigare också investerat stort i forskning globalt och det är något vi kommer att fortsätta med, säger Michaël Lugez.

EXTERN LÄNK: Läs mer - så verkar Bristol Myers Squibb i Sverige.

Under kommande år avser BMS i Sverige att arbeta mot tre huvudmål.

– Vår första prioritet är nu att färdigställa sammanslagningen av bolagen för att patienterna ska kunna ta del av fördelarna. Vidare har vi som mål att våra nya produkter ska bli tillgängliga för patienter i Sverige så snart som möjligt. Det tredje målet är att ge vår personal fler möjligheter att växa och utveckla vår affär, säger Michaël Lugez.

Patienterna är allt fokus

Patienterna och deras vård står ständigt i fokus i allting som BMS gör och bolaget vill vara med genom hela patientresan. Därför utvecklar de nu bland annat en app där patienter kan följa sin behandling, få svar på frågor och prata med en läkare.

– Vi vill inte bara vara en läkemedelsleverantör, utan även en partner till alla som är involverade inom hälso- och sjukvård. BMS var till exempel med och grundade organisationen ”All.Can” vars mål är att frigöra resurser för sjukhus för att optimera behandlingen av patienter. För att uppnå detta måste vi arbeta tillsammans. Ett annat exempel är hur vi i den pågående pandemin arbetar tillsammans med andra företag och organisationer för att donera pengar, labbutrustning och produkter för att stötta kampen mot coronaviruset, säger Michaël Lugez.

Ny logotyp

I samband med uppköpet av Celgene uppdaterar BMS även sitt varumärke med en ny logotyp.

– Även om vi fortfarande heter BMS är vi ett nytt bolag och det vill vi visa med vår nya logotyp. Motivet är en hand som är en universell symbol för läkande. Den representerar att ge och ta emot vård och visar på vårt engagemang för att sätta människan i första rummet, det är personligt, avslutar Michaël Lugez.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Bristol Myers Squibb här 

Fakta Bristol Myers Squibb
Bristol Myers Squibb, BMS, är ett globalt biofarmaceutiskt bolag som utvecklar innovativa läkemedel för svåra sjukdomar. Bolaget kombinerar smidigheten hos ett bioteknikbolag med räckvidden och resurserna hos ett etablerat läkemedelsföretag. BMS är bland annat verksamma inom onkologi, kardiovaskulära sjukdomar, cancersjukdomar samt inflammatoriska och immunologiska sjukdomar. BMS deltar i flera globala samarbeten för att utveckla och optimera vårdlösningar med patienten i fokus.

Mer från Bristol-Myers Squibb

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Bristol-Myers Squibb och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?