Annons

LO på väg att lämna Nordea

Den fackliga organisationen LO kommer att starta en utredning för att lämna Nordea som huvudbank.

Karl-Petter Thorwaldsson.
Karl-Petter Thorwaldsson.Bild:TT

Inriktningen är klar — LO tänker flytta sina pengar från Nordea sedan banken beslutat att flytta huvudkontoret från Stockholm till Helsingfors. Men bytet måste få ta lite tid och LO tillsätter därför en utredning för hur bytet ska gå till, har LO:s styrelse beslutat.

Den fackliga organisationen har cirka 800 miljoner kronor placerade hos Nordea. Men banken är också LO:s transaktionsbank och det är enligt Karl-Petter Thorwaldsson en ganska komplicerad materia att flytta affärerna till en annan bank. Nu hoppas man inom LO-familjen, de 14 förbunden, att eventuellt kunna samordna flytten.

Men något allmänt råd till medlemmarna vill LO inte ge, det är för riskfyllt.

"Vi är väldigt försiktiga där, att eventuellt ge fel råd till en familj, då tar man på sig ett väldigt stort ansvar", säger Thorwaldsson.

"Vilken annan bank som kommer att få ta över LO:s ekonomiska affärer är oklart, flera har redan hört av sig", enligt LO:s ordförande.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?