Annons

LO: Många medlemmar proteströstar på SD

LO oroas för medlemmarnas växande stöd för SD.

"Det råder ett veritabelt ställningskrig på våra arbetsplatser", säger ordförande Karl-Petter Thorwaldsson.

Foto:Drago Prvulovic / TT

Vid en pressträff uppger han att det blivit "väldigt tydligt" på typiska LO-arbetsplatser att det är ett val mellan två partier, S eller SD.

"Hos många medlemmar finns en tro att man genom en proteströst på SD kan driva fram större rättvisa", säger Thorwaldsson.

Han menar att det är en felaktig tro och uppger att LO bedriver "ett hårt slag" på arbetsplatserna för att få medlemmarna att inte rösta på SD.

"Det är en oro vi har att stora delar av medlemskåren funderar på att rösta på ett regeringsalternativ som säger en sak före valet och gör en annan sak efteråt", säger Thorwaldsson.

LO-ordföranden säger att en moderatledd högerregering skulle kunna bildas med stöd av SD. Thorwaldsson varnar för att SD stödjer uppluckring av turordningsreglerna i anställningsskyddet och sänkta ingångslöner för vissa grupper.

LO hävdar också att kommunerna skulle förlora mycket pengar på SD:s politik. SD hävdar å sin sida att man vill satsa mer på välfärden än S.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?