Annons

LKAB köper ytterligare fastigheter i Kiruna

Statliga råvarujätten LKAB fortsätter att köpa fastigheter. Igår meddelade bolaget att man kommit överens med en första bostadsrättsförening rörande ett köp av lägenheter. Idag presenterar råvarubolaget att Focusfastigheten i Malmberget AB har sålt sina hyreshus med totalt 132 bostäder och lokalytor till det statliga bolaget. Parterna har haft en dialog i två år.

Anledningen är densamma som igår - den pågående samhällsomvandlingen av Malmberget. Affären omfattar hela kvarteret Entitan i centrala Malmberget. Där finns förutom hyreslägenheter även flera affärslokaler. Den 2 maj kommer LKAB Fastigheter att ta över som hyresvärd, framgår det av ett pressmeddelande.

Några finansiella detaljer kring affären anges inte.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?