1515

Lista: Lyxvillorna med högst slutpris

På mäklarfronten kickade hösten igång med ett gäng spektakulära objekt. Här är de tio dyraste villaköpen i landet i september. 

Flygbild över villor i Äppelviken.
Flygbild över villor i Äppelviken.Foto:JONAS EKSTRÖMER / TT

Stockholm utmärker sig i mäklarstatistiken över villaförsäljningen i september, enligt siffror från Booli. Samtliga av de tio villor i landet som gick för högst pris ligger i regionen. Hälften har ett första parkettläge utan störande objekt framför vattenbrynet – en robust prishöjare.

För månadens dyraste villa fick köparen hosta upp 39 miljoner kronor, vilket var fyra miljoner över utgångspriset. Huset är en 1960-talsvilla på 400 kvadrat med fri utsikt över Mälaren och en sjötomt på nästan 2.000 kvadratmeter. Villans biyta på 197 kvadrat är, så att säga, skaplig. 

Den näst dyraste villan prutades ner från 32,5 miljoner till 29,7 miljoner kronor. Villan är ett äldre hus från 1909 på 352 kvadrat som ligger i Djursholm och har en över 2.500 kvadratmeter stor tomt. Ett läge med en trivsamt kort promenad till golfklubben, Djursholms slott och närliggande badplats. 

Villan med tredje högst slutpris landade också en bit under säljarens utgångspris. Från begärda 27 miljoner kronor, kom parterna överens om 25,5 miljoner för den 360 kvadrat stora Djurövillan med en sjötomt på drygt 2 hektar. Ett nybyggt hus (2013) med egen strandlinje och båthus med brygga. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?