Hoppa till innehållet

Annons

Lista: Här är utbildningarna med bäst jobbchanser

Jobb i välfärdssektorn har ljusa utsikter, men även akademikeryrken som officer och civilingenjörer hör till relativt säkra kort.

Heta jobb med kortare utbildningar är snickare, undersköterskor och VVS-montörer.

Foto: TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Prenumerera utan bindningstid?

Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från BlikkAnnons

Så ökade IT-konsulterna debiteringsgraden med 20 procent

David Baron, delägare och konsult på Ndit.
David Baron, delägare och konsult på Ndit.

Det halmstadsbaserade IT-konsultbolaget Ndit upplevde att de tappade bort debiterbara timmar varje månad. Efter att ha implementerat affärssystemet Blikk har de ökat sin debiteringsgrad med 20 procent.

För en konsult som arbetar med upp till 10 kunder varje dag och besvarar så mycket som 40 telefonsamtal, varav en handfull ska generera debiterbara konsulttimmar, kan det vara utmanande att hålla koll på tiden. Det har IT-konsulterna på Ndit fått erfara. 

– Vi arbetar med många olika kunder och uppdrag på daglig basis. Att hålla koll vad man gjort under en arbetsdag är därför svårt och resulterade tidigare i att timmar glömdes bort att faktureras, berättar David Baron, konsult på Ndit och fortsätter:

– Men nu när vi använder Blikk har vi fått full koll på vår tid och personligen har jag dessutom kunnat fakturera en timme mer varje dag. 

Upptäck fler fördelar med Blikks tidrapportering 

Sömlöst arbetsflöde

I dag är Blikk en naturlig del av Ndits vardag. De arbetar huvudsakligen i löpande projekt och registrerar dagligen den tid de lagt ner på olika projekt, men även eventuella resor och artiklar som använts. Därefter sammanställer de kompletta fakturaunderlag som skickas över till ekonomisystemet för fakturering och bokföring. 

– Till skillnad från de system vi testat innan erbjuder Blikk ett väldigt sömlöst arbetsflöde från tidrapportering till fakturering och kan även integreras med vårt ekonomisystem, vilket är en stor fördel, säger David Baron och fortsätter:

– De gånger en befintlig kund efterfrågar vår kompetens i ett större engångsprojekt har vi möjlighet att skapa en offert med Blikks offertverktyg. Offerten skickas sedan ut till kunden, som kan godkänna och signera den via BankID.

Systemet har medfört många fördelar

Efter implementationen av Blikk har Ndit ökat både debiteringsgraden och intäkterna. 

– Personligen lägger jag in alla mina kommande arbetsuppgifter i Blikks uppgiftsmodul och får således en god överblick av vad som ska göras. Genom att tidrapportera direkt på uppgifterna kan jag även känna mig trygg med att inga debiterbara timmar tappas bort, säger David Baron.

Han uppskattar dessutom att de nu lägger mellan tre och fyra timmar mindre på administrationen varje vecka. 

– Tiden som vi sparar på minskad administration kan vi istället lägga på kunduppdrag och andra uppgifter som är mer värdeskapande, säger David Baron.

Se videon om Blikk och få en helt ny syn på administration 

Om Blikk

Genom att samla flera viktiga funktioner i ett system kan Blikk hjälpa företag att minska administrationen, spara tid och öka lönsamheten. Systemet håller koll på kunder, försäljning, avtal, projekt, tidrapporter, kvitton, faktura- och löneunderlag. Blikk är integrerat med marknadens vanligaste ekonomi- och lönesystem som Fortnox, Visma eEkonomi, Visma Administration och Björn Lundén.

Läs mer och testa Blikk gratis 

 

Mer från Blikk

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Blikk och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera