1515
Annons

Lista: Här är alla nya direktflyg

Nu börjar Arlanda flyga direkt till franska alperna. 

Även Bilbao med närhet till kustpärlan San Sebastian får en direktlinje under året.

Här är alla nya flyglinjer från Sverige.

Franska alperna, spanska Blibao och italienska Turin är några av de destinationer dit det öppnas nya flyglinjer från Sverige under 2018.
Franska alperna, spanska Blibao och italienska Turin är några av de destinationer dit det öppnas nya flyglinjer från Sverige under 2018.Foto:TT/AP

Svenskarnas resande ökar. Från de tio största flygplatserna reste 41,9 miljoner passagerare till eller från Sverige under 2017. Det är en ökning med 2016, skriver resemagasinet Vagabond.  

Mellan 2016 och 2018 har 55 nya rutter tillkommit enbart från Arlanda. Och fler än på gång. 

"Från Swedavias flygplatser når man i dag över 300 utrikesdestinationer. Både Norwegian och SAS har utökat utbudet och allt fler flygbolag har valt att satsa på Sverige. När det gäller den interkontinentala trafiken så har vi haft nöjet att välkomna både Singapore Airlines och Air India till Stockholm. SAS har öppnat en ny linje till Miami och både Qatar och Emirates har valt att öka trafiken till Stockholm", säger Elisabeth Axelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia till Vagabond.

Tidningen ringde upp de svenska flygplatserna för att ta reda på vilka nya direktdestinationer som vi kan förvänta oss under året.

Från Arlanda kommer Norwegian börja flyga till spanska Bilbao med närhet till kustpärlan San Sebastian. Norwegian startar även en direktlinje mellan Stockholm och isländska huvudstaden Reykjavik två gånger i veckan. Vill du åka reguljärt till alperna startas nu ett säsongsbaserat direktflyg till franska Chambéry. Och från mitten av juni flyger kinesiska flygbolaget China Eastern till Shanghai fyra gånger i veckan. Charterresor till Tirana i Albanien kommer Apollo att börja satsa på, både från Stockholm och från Göteborg.

Resebolaget Detur börjar flyga till Kreta från Dala Airport i Borlänge och från Ängelholm. Från Kalmar Öland Airport kan man från och med i sommar ta en charter till turkiska Antalya eller Kroatien. Även Karlstad Airport bjuder på charterresor till Kroatien och Turkiet. Från Luleå införs resor till grekiska charterön Kos. Även Visby Airport kommer att flyga dit.

Från Göteborgs Landvetter börjar Bmi Regional flyga till brittiska Bristol två gånger i veckan. Rumäniens huvudstad Bukarest får ett direktflyg från Göteborg med start i april och en direktlinje till Maltas Valetta börjar trafikeras en gång i veckan.

Från Malmö Airport har man känt av en stor efterfrågan på direktflyg till spanska solkusten. Därför införs nu en direktlinje till Malaga mellan mars till oktober. Malmö blir också den fösta flygplatsen i Skandinavien som erbjuder direktflyg till rumänska Iasi, känd som "Rumäniens kulturhuvudstad", skriver Vagabond.

Även i Skellefteå införs en direktlinje till Malaga. Även grekiska Zakynthos får en rutt  med Apollo som arrangör. 

Berlin verkar vara en extra populär stad för svenskar att resa till. Både Arlanda och Landvetter inför fler direktflyg dit och Växjö Småland Airport får sin första direktlinje till Berlin i slutet av mars. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?