1515
Annons

Lista: De dyraste resmålen

Oslo, Köpenhamn och Stockholm hör till de dyrare resmålen i världen, men allra dyrast är en vistelse i Zürich. För personer på jakt efter ett billigare resmål kan det istället vara läge att snegla mot Bulgarien. Det visar en rapport från flygtransfersajten Hoppa.

Zürich.
Zürich.Bild:Colourbox

Hoppa har undersökt det genomsnittliga priset för en vistelse i 84 olika städer runt om i världen. Sajten analyserar den genomsnittliga kostnaden per person för en hotellnatt för två personer, en middag för två med en flaska vin, en 3 kilometer lång taxiresa samt en kaffe, drink och öl per person.

Tre nordiska huvudstäder placerar sig högt upp på listan med Köpenhamn som det tredje dyraste resmålet med en kostnad på 1.685 kronor per person och natt, Oslo på fjärdeplatsen med 1.647 kronor och Stockholm som den femte dyraste staden med 1.466 kronor.

Allra dyrast är dock schweiziska Zürich med 1.905 kronor. Det billigaste alternativet bland de 84 undersökta destinationerna är Bulgariens huvudstad Sofia med en kostnad på 427 kronor.

https://infogr.am/de_dyraste_resmalen

WNT Research ännu utan intäkter men förlusten minskar

WNT Research hade ett rörelseresultat om -7,8 miljoner kronor (-8,5) under det andra kvartalet 2022. 

WNT är ett forsknings och utvecklingsbolag som ännu inte har några intäkter från försäljning.

Likvida medel vid periodens utgång uppgick till 25,4 miljoner kronor (64,8). Kassaflödet under kvartalet var -8,7 miljoner kronor (41,3).

Tidigare i veckan kom beskedet att bolaget i analys av tillgänglig data från fas 2-studien Neofox observerat en minskad tumörbörda hos de patienter som innan operation behandlats med Foxy-5. WNT uppgav att studien Neofox därmed inte bör slutföras på det sätt som var planerat från början och att fortsatt rekrytering pausas. Behandling och uppföljning av redan inkluderade patienter fortsätter som planerat.

”Jag ser framför mig att vi kommer ha ett par möjliga scenarier för hur vi går vidare när vi har mer fakta på bordet, dvs förstår bättre vad observationen innebär. Detta kommer mest sannolikt att påverka fortsättningen av NeoFox-studien. Vår målsättning är att ta fram en reviderad plan inom sex månader”, skriver vd Pernilla Sandwall i torsdagens delårsrapport.

Som tidigare kommunicerats undersöker WNT genom samarbete med andra forskargrupper eventuella effekter av Foxy-5 i AML, en sorts blodcancer.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera