Annons

Lista: Bolagen som är bäst på förnybar el

Medie- och finansinformationskoncernen Thomson Reuters har rankat bolagen som är bäst på att leverera förnybar energi. 

Och det är solcellsbolagen som dominerar. Här är hela listan. 

Hus med solceller på taket.
Hus med solceller på taket.Bild:TT

Installation av solceller ökade med 63 procent i fjol, enligt Energimyndighetens statistik. Det är främst på hustaken som elen produceras.

"Vi ser att det steg för steg både blir enklare och mer lönsamt att skaffa solceller. De slopade kraven på momsregistrering för privatkunder från och med årsskiftet är ett exempel på detta", skriver Sara Bargi, chef för enheten Hållbar el på Energimyndigheten, i ett pressmeddelande.

När det gäller förnybar el är det just solcellsbolagen som dominerar den globala listan. Det är medie- och finansinformationskoncernen Thomson Reuters som rankat de 25 främsta bolagen världen.

Kanadensiska Canadian Solar, tyska Solar world, amerikanska Solar First och SunEdison är några av dem som Thomson Reuters lyfter fram.

Bland bioetanolbolagen märks tyska CropEnergies och amerikanska Pacific Ethanol. Och bland vindbolagen utnämns indiska InoxWInd och Suzlon Energy. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?