Annons

Lista: Bezos rasar – här är handelns mäktigaste

Världens rikaste man Jeff Bezos faller från plats 1 till 81 när branschtidningen Market listar handelns 100 mäktigaste. Ny vinnare är lågpriskedjan Dollarstores vd Bent Holm.

Foto:John Locher

Lågprissegmentet har klättrat upp i topp på listan över detaljhandelns mäktigaste personer, i tidningen Markets årliga sammanställning. Årets vinnare Bent Holm är vd för lågpriskedjan Dollarstore och äntrade listan på en elfte plats ifjol.

Under Bent Holms ledning har bolaget ökat butiksbeståndet från 63 till 100, samtidigt som lönsamheten har förbättrats, skriver Market.

Fjolårets vinnare, Amazongrundaren Jeff Bezos, faller samtidigt till plats 81 på listan, medan den obemannade dagligvaruhandlaren Lifvs vd Bea Garcia kniper en niondeplats som nykomling på listan.

På en andraplats landar Christian Wijkström, vd för Coop Butiker och Stormarknader. Dagligvarukedjan lyckades i somras framgångsrikt förvärva danska Netto och därmed expandera butiksnätet från omkring 240 till 400 butiker.

H&M:s vd Karl-Johan Persson försvarar sin plats i toppskiktet, men faller från en tredjeplats förra året till en fjärdeplats i år. 

Men det är inte bara personer som får vara med på Markets lista som baseras på 7.000 röster, även inflytelserika fenomen rankas högt. ”Kunden” hamnar på plats tre, medan ”Hållbarhetstrenden” kniper en femteplats.

 

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?