1515

Linkedins prestationer avgör Microsoft-chefens lön

Microsofts vd Satya Nadella har en rad faktorer som påverkar hans ersättning däribland hur det går för förvärvade Linkedin. Det framgår av ett dokument som lämnats in till den amerikanska finansinspektionen, enligt finanskanalen CNBC. 

Foto:Elaine Thompson

Lönen för Microsoft-chefen regleras av totalt sex olika områden. Hur dessa områden går påverkar en tredjedel av Nadellas ersättning. 

Bland annat mäts antalet aktiva användare av flaggskeppsprodukten Windows 10. Linkedin finns alltså också med som ett område. Microsoft förvärvade Linkedin för totalt 27 miljarder dollar för två år sedan. 

Microsoft uppger att man kommer att titta på hur länge som användarna är inloggade i Linkedin under en period om tre år. Därefter kommer det resultera i ett utfall för Microsofts ledning. 

Microsoft-chefen är inte ensam om uppgörelsen. Flera andra personer i ledningsgruppen är också sammankopplade med Linkedins prestationer.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?