Annons

Linkedin på väg att bli blockerat i Ryssland

Linkedin kan komma att stoppas i Ryssland efter att en inhemsk domstol funnit att bolaget brutit mot landets lagar om personlig datalagring, rapporterar CNN Money.

Bild:TT

Linkedin, som är under uppköp av Microsoft, ska ha funnits skyldig för brott mot regler som kräver att data om ryska medborgare lagras på servrar innanför landet.

I ett uttalande sade Linkedin att domen har potential att stoppa tillgång till tjänsten för miljoner av dess användare och företag i Ryssland. Jobbnätverket uttryckte samtidigt sig vara redo att föra samtal med tillsynsmyndigheterna kring ärendet.

Ryssland införde sin nya lag om personlig datalagring i september 2015. En lägre domstol har redan funnit Linkedin skyldigt för att ha brutit mot lagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?