1515

Lindab-vd får gå

Lindab har gjort en strategisk översyn av bolaget och beslutat att ha ett tydligare fokus på ventilationsaffären samt utvärdera av strukturella alternativ för Building Systems och relaterade verksamheter.

Anders Berg.
Anders Berg.Bild:Jesper Frisk

Styrelsen har även beslutat att ett accelererat genomförande av strategin gynnas av en ny vd och har därför träffat en överenskommelse med Anders Berg om att denne i dag lämnar sin tjänst. Som tillförordnad vd har utsetts Fredrik von Oelreich och en rekryteringsprocess inleds nu av styrelsen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fredrik von Oelreich har bland annat varit vd för Candyking och Duni. Han tillträder tjänsten som tillförordnad vd omedelbart.

Delårsrapport avseende perioden januari-september publiceras den 26 oktober 2017 då ytterligare information om den strategiska inriktningen kommer att lämnas.

Lindab har en telefonkonferens för journalister och analytiker i dag, torsdag, klockan 15, där förändringen kommenteras.Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?