Annons

Lindab återhämtade sig i juni men spår dämpad marknad 2020

Byggkomponentbolaget Lindab redovisar ett justerat rörelseresultat om 222 miljoner kronor (238) för det andra kvartalet 2020. Infronts snittprognos på justerat rörelseresultat 114 miljoner kronor.

Ola Ringdahl, Lindabs vd.
Ola Ringdahl, Lindabs vd.Foto:Emil Malmborg, Emil Malmborg, Emil Malmborg

Omsättningen blev 2.218 miljoner, mot väntade 2.163 miljoner. Organiskt minskade försäljningen med 12 procent.

Lindab LIAB +1,85% Dagens utveckling stärkte sin rörelsemarginal under det andra kvartalet, tack vare snabba kostnadsbesparingsåtgärder.

”Vår kundnära organisation har haft hög leveransförmåga och vi har fortsatt att hålla ett högt tempo i investeringsprogrammet”, skriver vd Ola Ringdahl i delårsrapporten.

Försäljningen har påverkats negativt av nedstängningar av flera av Europas stora ekonomier, som en konsekvens av coronapandemin.

”Under juni månad har vi sett en återhämtning när länder öppnat upp och byggaktiviteten i Europa successivt har ökat”, noterar vd.

Lindab fortsätter att utveckla nya produkter och digitala lösningar och tempot är högt i investeringsprogrammet som höjer produktivitet och ökar kapaciteten inom prioriterade produktsegment, enligt vd.

Framåtblickande bedömer Lindab att det generella marknadsläget under det närmaste året kommer att vara dämpat jämfört med situationen före krisen. 

”Den långsiktiga efterfrågan på Lindabs ventilationsprodukter gynnas däremot av ett ökat intresse för lösningar som minskar energiförbrukningen samt skapar hälsosamma inomhusmiljöer”, skriver vd.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?