1515
Annons

Lincolns hatt och handskar kan säljas

Har du ett stort intresse för amerikansk historia i allmänhet och Abraham Lincoln i synnerhet? Då kan det vara läge att hålla ögon och öron öppna. Flera föremål som tillhörde USA:s 16:e president kan nämligen vara nära att gå under klubban.

Det är stiftelsen bakom The Abraham Lincoln Presidential Library and Museum som eventuellt kommer att auktionera ut bland annat en av Lincolns cylinderhattar och de handskar han hade på sig när han mördades på Ford Theater i Washington den 14 april 1865. Pengarna ska användas för att betala tillbaka en skuld på omkring tio miljoner dollar som stiftelsen har.

Skulden uppkom ironiskt nog när stiftelsen 2007 tog ett lån för att kunna köpa in en stor samling med Lincoln-memorabilia, däribland hatten och handskarna. Större delen av lånet ska betalas tillbaka i oktober 2019, annars kan försäljningen bli ett faktum.

The Abraham Lincoln Presidential Library and Museum ligger i Springfield, Illinois.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?