Life Assays räknar med positivt kassaflöde 2020

Diagnostikföretaget Life Assays fortsätter att arbeta med att infria löftet om att under 2020 bli kassaflödespositiva.

Det skriver vd Anders Ingvarsson i delårsrapporten.

”Under det tredje kvartalet i år har vi, trots engångskostnader i samband med att vi flyttat till mindre och mer kostnadseffektiva lokaler, byte av lista till NGM Nordic SME, årsavgifter, patent med mera, minskat underskottet till drygt 1 miljon kronor, att jämföra med drygt 4 miljoner kronor motsvarande tid förra året. Vi kommer att uppfylla löftet”, skriver han.

Koncernens kassaflöde för perioden januari till september 2020 var 67.000 kronor (-740.000), och för tredje kvartalet enskilt var det -2,2 miljoner kronor (-0,2).

Nettoomsättningen under tredje kvartalet uppgick till 2,8 miljoner kronor (1,5) och resultatet efter skatt blev positivt, 2,8 miljoner kronor (-4,7). 

Anders Ingvarsson skriver vidare i vd-ordet att arbetet med intressebolaget Aegirbio har kommit i gång på ett mycket positivt sätt.

”Vi har genomfört den teknologiöverföring som nämnts för att Aegirbio ska kunna stå på egna ben men vi är fortfarande en nyckelpartner i deras utveckling av POC-tester, något som jag ser att vi kommer att vara ett bra tag framöver. Detta kommer långsiktigt leda till mer intäkter och betydande royalties”, skriver han.

Aegirbio noterades i somras på Nasdaq First North.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?