1515
Annons

Lidl återkallar krossade tomater

Livsmedelskedjan Lidl återkallar krossade tomater med basilika av märket Freshona. Produkten kan innehålla spår av plast.

"På grund av möjlig skaderisk vid förtärandet av produkten ber vi våra kunder beakta återkallelsen och avstå från att konsumera produkten", skriver Lidl i ett pressmeddelande.

Tomaterna har sålts i alla Lidl-butiker i Sverige och tas nu bort från hyllorna omedelbart. Hållbarhetsdatum på de aktuella konserverna är den 31 december 2020 och förpackningarna är på 425 ml. Inga andra av Freshonas varor berörs enligt Lidl.

Kunder uppmanas att återlämna tomaterna i butik för att få pengarna tillbaka.


Så fixar du bröllopet utan att bli ruinerad

I ett nytt avsnitt av Di:s podd Smarta Pengar avhandlas bröllopsbudgetar och flygkaos.

Samt skandalen med att brottsdrabbade sparare på statens fondtorg inte kompenseras.

Amanda Lindgren, Joey Abrait
Amanda Lindgren, Joey Abrait

 

I podden diskuterar Di:s privatekonomiska experter ett förslag om insättningsgaranti inom den statliga premiepensionen. Det skulle ha hjälpt de sparare i fondbolagen Allra och Falcon, där Pensionsmyndigheten kräver sammantaget 1,2 miljarder för bedrägerier men bara en bråkdel har återförts.

”Det är en skandal att drabbade pensionssparare inte kompenseras för ett bedrägeri på statens fondtorg. Man var naiv när torget skapades”, säger Jenny Petersson.

Efter att nya regler införts minskar dock risken radikalt för nya bedrägerier.

Inför den stundande högsäsongen för bröllop är det på sin plats med några ekonomitips om inte slantarna ska förbrukas i oroande hög takt.

”Gör upp en budget och fundera på vad som går att ordna själva. Annars springer notan snabbt iväg över 100.000 kronor”, säger Hans Bolander.

Ett grundråd är kristallklart enligt Jenny Petersson.

”Låna inte till bröllopet. Det är trist att betala av på under flera år, pengarna behövs till så mycket annat när man flyttar samman.”

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?