ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

L i Stockholm nominerar Ullenhag till ny partiledare

  • Foto: Janerik Henriksson/TT

Liberalerna i Stockholms län meddelar att förbundet nominerar Erik Ullenhag till ny partiledare, rapporterar flera medier.

Det var ett tydligt beslut, säger ordförande Anna-Lena Johansson till TT.

Liberalerna väljer partiledare efter Jan Björklund på ett extra landsmöte den 28 juni. Hittills har bara Uppsala län, Liberala ungdomsförbundet (Luf) och Liberala Kvinnor nominerat Erik Ullenhag. 

Men partiets tyngsta förbund, Stockholms län bestämde sig på tisdagskvällen att nominera Erik Ullenhag till ny partiledare. 

”Jag är tacksam för det stöd jag fått, i kväll och under möten runtom i landet under de tre veckor jag kampanjat. Liberalerna behöver en nödvändig förändring för att spela roll i svensk politik. Vilket vägval Liberalerna tar avgörs på landsmötet”, skriver Ullenhag i en kommentar till TT.

Ullenhag vann nomineringen i Stockholms län i en enda omröstning, med siffrorna 13–2. ”Det var tydliga signaler från våra medlemmar i länet om vem man vill se som partiledare”, säger Anna-Lena Johansson, förbundsordförande för Liberalerna i Stockholms län.

Två av Liberalernas tunga förbund, Västsverige och Skåne, har redan ställt sig bakom Nyamko Sabuni. Även Skaraborg ska sätta ner foten i kväll efter att ha haft en rådgivande medlemsomröstning som Sabuni vann. Men bara en fjärdedel av medlemmarna röstade.

Valberedningen väntas presentera sitt förslag till partiledare i början av nästa vecka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer